ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Онлайн-змагання з шахів дозволили визначити найрозумніших!

В сучасному житті формування сучасного, перспективного та успішного  покоління передбачає гармонійне поєднання рухової діяльності з проявом інтелекту. Це в черговий раз довели здобувачі вищої освіти ХДАЕУ, які поряд з активними заняттями фізичними вправами, під час дистанційного навчання в університеті, проявили свої інтелектуальні здібності взявши участь в обласних змаганнях з шахів серед ЗВО!

14 жовтня 2024 року Херсонським обласним відділенням (філією) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України спільно з Федерацією шахів Херсонської області було проведено особисті змагання з онлайн-шахів за Програмою Студентських ігор Херсонської області. В змаганнях прийняло участь більше 70 учасників з різних ЗВО області. Потужною командою в змаганнях був представлений й ХДАЕУ. Так цього року честь університету захищало близько 40 юнаків та дівчат! Змагання, як і в минулому році проводились в онлайн-форматі на платформі https://lichess.org/tournament/q1ZTPqiq

За підсумками проведених змагань слід зазначити, що у дівчат два призових місця вибороли представниці ХДАЕУ: ІІ — місце Гаркуша Наталя, ІІІ — місце Козачок Оксана! У юнаків, на відміну від минулого року, коли жоден зі здобувачів не потрапив до п'єдесталу, в цьому році Глущенко Олександр в запеклій боротьбі, поступившись декількома очками виборов друге місце та став срібним призером змагань!

Всі інші здобувачі отримали неймовірний досвід від участі в змаганнях та виявили велике бажання на наступний рік знову зустрітись за шахматними дошками. Всі ми попам'ятаємо Олімпійський принцип - “Головне не перемога, а участь”, який повинен змотивувати здобувачів до майбутніх спортивних перемог та звершень!!! Вітаємо наших здобувачів з високими зайнятими місцями та бажаємо їм не зупинятись на досягнутому та продовжувати поєднувати навчання з руховою активністю з метою гармонійного розвитку особистості, що відповідає сучасним вимогам суспільства!

Автори: доцент Є. Стрикаленко