ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Товарна якість плодоовочевої та ягідної продукції»

Товарною якістю продовольчих плодів, овочів і ягід називається ступінь відповідності продукції нормам якості, передбачених стандартом на кожний вид продукції.

Стан товарної якості плодоовочевої продукції характеризує придатність її для реалізації, споживання, закладання на зберігання і перероблення. Ось чому майбутні спеціалісти з агрономії повинні орієнтуватися у даному питанні.

На кафедрі технологій виробництва та переробки с.-г. продукції імені академіка В.Г. Пелиха відбулось засідання наукового гуртка «Технолог» на відповідну тему. У засіданні прийняли участь здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 201 Агрономія першого та другого років навчання.

Керівник студентського наукового гуртка, доцент Каращук Г.В. зазначив, що великий вплив на товарну якість продукції мають агротехнічні заходи, які застосовуються.

Здобувач вищої освіти Анна Бугаєнко обґрунтувала технологічні прийоми, які підвищують урожайність і товарну якість цибулин цибулі ріпчастої при вирощуванні за умов краплинного зрошення.

Учасників засідання зацікавила також інформація про вплив агротехнічних заходів на товарну якість ягід суниці садової, якою поділилась на основі власних досліджень здобувач вищої освіти Щербина Дар’я.

 

Керівник гуртка звернув увагу здобувачів також на необхідності правильної післязбиральної доробки продукції для недопущення зниження її товарної якості.

Дякуємо учасникам гуртка за активну участь та запрошуємо до подальшої роботи при вивченні даного питання та інших актуальних тем в сільськогосподарській, харчовій та переробній галузях промисловості.

 

Автор: керівник гуртка, доцент Геннадій КАРАЩУК