ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Міжнародна онлайн-програма підвищення кваліфікації для освітян: нові горизонти професійного розвитку

 

З 28 березня по 20 червня 2024 року викладачі Херсонського державного аграрно-економічного університету Скрипник С.В., Шепель І.В та Шепель А.В. пройшли Міжнародну онлайн-програму підвищення кваліфікації для представників закладів вищої освіти за темою «Сила соціальних мереж у професійному розвитку представників університетів: особистий бренд, інструменти для освітніх продуктів, просування цінностей сталого розвитку». Організаторами виступили Fundacja im. Zofii Zamenhof (Польща) та Київська бізнес-школа / MBA in Ukraine (Україна). Ця програма, що стала важливим етапом у професійному розвитку багатьох освітян, була організована завдяки спільним зусиллям Fundacja im. Zofii Zamenhof (Польща) та Київської бізнес-школи / MBA in Ukraine (Україна).

Ця програма була частиною масштабного міжнародного проєкту “COMSUS. Development of sustainable communications of Higher education institutions in social media”, який підтримується Erasmus+ (Project nº 2022-1-PL01-KA220-HED-000090164). Партнерство цього проєкту включало такі престижні заклади, як Zofia Zamenhof Foundation (Польща), Kyiv Business School (Україна), Hochschule Wismar University of Applied Sciences Technology, Business and Design (Німеччина), Muğla Sıtkı Koçman University (Туреччина) та Lusófona University (Португалія).

Викладачі ХДАЕУ як і інші учасники програми мали змогу глибоко зануритися в тему сталих комунікацій у соціальних мережах, навчаючись через електронні дистанційні курси на платформі Lusófona University. Особливо корисним виявився курс «Креативний конструктор: побудова інноваційних освітніх форматів у цифрову еру», який надав педагогам ЗВО інструменти для активізації креативності.

Однією з визначних особливостей програми стали міжнародні вебінари та брокерські зустрічі, де учасники могли спілкуватися з колегами з університетів Португалії, Польщі, Німеччини та Туреччини. Цей обмін досвідом дозволив розширити професійні горизонти та налагодити корисні контакти з колегами з інших країн.

 

Практичний компонент програми включав розробку концепції для міжнародного проєкту в галузі розвитку закладів вищої освіти, зокрема на теми сталих комунікацій, ефективної освіти, сталого розвитку та третьої місії університетів. Учасники створили короткий опис ідеї для проєкту під назвою «Соціальні мережі як засіб комунікації і розвитку позитивного іміджу закладу вищої освіти» (Social networks as a means of communication and development of a positive image of a higher education institution), яку представили англійською мовою на Круглому столі. Ця концепція була презентована на Круглому столі у форматі науково-методичної доповіді, яка викликала жваве обговорення.

Для викладачів ХДАЕУ програма стала не лише важливим етапом професійного розвитку, але й продемонструвала, як важливо використовувати соціальні мережі для комунікації та побудови позитивного іміджу закладів вищої освіти, що є ключовим фактором у сучасному глобалізованому світі.