ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Захист кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 101 «Екологія»

19-21 червня відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня денної та заочної форми навчання зі спеціальності 101 «Екологія» (платформа Zoom).

Захист кваліфікаційних робіт є підсумковим заходом, яким демонструється здатність студентів застосовувати здобуті знання та навички, відображає готовність до професійної діяльності. Оцінювання здобутків випускників проводилося Екзаменаційною комісією, яку очолила Наталія Василівна Дудяк, декан факультету архітектури та будівництва, доктор економічних наук, професор. До складу комісії входили науково-педагогічні працівники кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка: Лариса Олександрівна Потравка, доктор економічних наук, професор; Віталій Віталійович Олефіренко, кандидат ветеринарних наук, доцент; Микола Олександрович Бойко, кандидат сільськогосподарських наук, старший викладач. Секретарем комісії була Вікторія Сергіївна Алмашова, кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Представлені результати випускних робіт продемонстрували широкий спектр екологічних питань, які було порушено студентами та їх керівниками. Представлені роботи охопили актуальні методики проведення досліджень екологічного стану навколишнього середовища: методи біоіндикації, методи дистанційного зондування Землі, лабораторні дослідження стану ґрунтів і водних ресурсів. Було висвітлено проблеми інвазійних видів тварин і рослин, наголошено на впливі змін клімату на зникнення фауни та скороченні видового різноманіття на усіх континентах планети. Студенти порушили важливі питання формування екологічно свідомого суспільства, зокрема, шляхом переходу до екологічного будівництва, що буде особливо важливо в умовах повоєнного відновлення. Жваве обговорення впливу сільськогосподарського виробництва на стан навколишнього середовища розкрило високий рівень практичної підготовки здобувачів, який засвідчує тематичну актуальність випускових робіт.

Слід наголосити на тому, що продемонстровані високі результати студентів являються результатом їх прагнення до навчання та високого професіоналізму керівників, які передаючи досвід і знання, формують і виховують нове покоління відповідальних фахівців, готових розбудовувати власне майбутнє та майбутнє Батьківщини.

Колектив кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка щиро вітає випускників та їхніх наукових керівників з успішним захистом кваліфікаційних робіт бакалавра. Бажаємо вам подальших творчих досягнень, професійних успіхів і невичерпної енергії, самореалізації у житті, стрімкого кар’єрного росту та поваги до свого вибраної фаху. Нехай кожен ваш крок веде до нових вершин і здобутків у професійній діяльності – заради перемоги, щасливого і вільного майбутнього нашої рідної України!

Автор: Бойко М.О., кафедра екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка