ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь викладачів факультету архітектури та будівництва в науково-практичній конференції

Викладачі факультету архітектури та будівництва, кафедри землеустрою, геодезії та кадастру прийняли участь у II Всеукраїнській науково-практичній конференції «Стале землекористування: теорія та практика» організаторами якої був Національний технічний університет Дніпровська політехніка. Метою заходу став аналіз та узагальнення останніх змін у законодавстві, вирішення теоретичних та практичних питань сталого землекористування в Україні в умовах війни. Конференція відбулась в змішаному форматі (офлайн та онлайн).

Участь прийняли  представники закладів вищої освіти України, регіональних органів виконавчої влади, територіальних громад, сертифіковані інженери-землевпорядники та сертифіковані інженери-геодезисти.

Під час пленарного засідання відбулося підписання договору про співробітництво між Білоцерківським національним аграрним університетом, Державним біотехнологічним університетом, Київським національним університетом будівництва і архітектури, Львівським національним університетом природокористування, Національним університетом «Львівська політехніка», Національним технічним університетом «Дніпровська політехніка», Одеським державним аграрним університетом, Херсонським державним аграрно-економічним університетом та громадською організацією «Всеукраїнська спілка сертифікованих інженерів-землевпорядників» і «Всеукраїнська спілка сертифікованих інженерів-геодезистів»

Модератором конференції виступив Владислав Рябчій, к.т.н., професор кафедри геодезії, голова відокремленого підрозділу ГО «Всеукраїнська спілка сертифікованих інженерів -землевпорядників» у Дніпропетровській області, голова відокремленого підрозділу ГО «Всеукраїнська спілка сертифікованих інженерів-геодезистів» у Дніпропетровській області.

З інформаційною доповіддю на тему щодо передачі повноважень саморегулівним організаціям у сфері землеустрою та топографо-геодезичної і картографічної діяльності та професійної атестації інженерів-землевпорядників та інженерів-геодезистів виступили представники Держгеокадастру. Актуальним для обговорення стало питання розвитку національної інфраструктури геопросторових даних; сучасні виклики до освіти щодо управління земельними ресурсами; питання щодо розроблення комплексного плану громади.

Дякуємо організаторам та учасникам за актуальні доповіді та їх обговорення.

Автор: Наталія Дудяк