ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Інституційна кооперація між Херсонським державним аграрно-економічним університетом та Інститутом кліматично-орієнтованого сільського господарства НААН

В рамках Меморандуму про співпрацю між Херсонським державним аграрно-економічним університетом та Інститутом кліматично-орієнтованого сільського господарства НААН 14 червня у м. Кропивницький відбулося засідання круглого столу ініціативних груп науковців.

З привітальним словом виступив ректор університету Кирилов Юрій Євгенович, доктор економічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, член-кореспондент Національної академії аграрних наук. Делегацію інституту очолила директорка Вожегова Раїса Анатоліївна, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН, заслужений діяч науки і техніки України.

Присутні зазначили роль науки в умовах воєнного стану та у повоєнний період. Особливу увагу було приділено питанням сприяння та відновлення  економіки країни, покращенню екології.

Молоді вчені Інституту кліматично-орієнтованого сільського господарства представили наукові розробки, які дають можливість ефективно використовувати біопотенціал природи нашої країни. Науковці агрономічного факультету та факультету рибного господарства та природокористування зробили огляд найбільш актуальних і важливих проблем сьогодення, пов’язаних як і з наслідками російської агресії, так і результатами глобальних змін клімату.

У ході зустрічі було визначено пріоритетні заходи подальшої співпраці та кооперації досвіду й знань на шляху до перемоги та розвитку нашої держави.

Автор: Ірина СОКОЛОВСЬКА