ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Захист звітів здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти на здобуття ступеня доктора філософії зі спеціальності 201 Агрономія

10.06.2024 року на агрономічному факультеті відбувся міжкафедральний науковий семінар із звітування здобувачів ступеня доктора філософії за спеціальністю 201 Агрономія І – ІV років навчання про виконання освітнього і наукового компонентів освітньо-наукових програм та індивідуальних планів здобувачів.

Захід відкрив проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності Сергій ЛАВРЕНКО, який наголосив на важливості наукової діяльності в сучасному суспільстві, а також побажав аспірантам наснаги і творчих сил для досягнення поставлених наукових цілей.

Завідувачка відділу аспірантури та докторантури ХДАЕУ Олена СИДЯКІНА привітала здобувачів із завершенням навчального року, відзначила, що звіти аспірантів були заслухані та затверджені на засіданнях кафедр, які здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти третього освітньо-наукового рівня та побажала успіхів у подальшій науковій діяльності.

Головуючим міжкафедрального семінару було обрано гаранта ОНП Агрономія, доктора сільськогосподарських наук, професора, завідувача кафедри землеробства Олександра АВЕРЧЕВА.

З привітальним словом виступив декан агрономічного факультету Іван МРИНСЬКИЙ, наголосивши на важливості таких заходів і подякував науковим керівникам за наполегливу працю та високий науковий рівень здобувачів.

На заході була присутня уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в ХДАЕУ Валентина КОВТУН. Вона висловила високу оцінку підготовки аспірантів та важливість проведення міжкафедрального наукового семінару як проміжного досягнення у роботі здобувачів.

Захист аспірантських звітів є важливою та відповідальною подією у житті кожного аспіранта, яка вимагає підготовки та уважності. Це можливість продемонструвати свої знання, навички та дослідницьку працездатність. Цей процес є ключовим для отримання наукового ступеня та визначення професійної майстерності дослідника.

Аспіранти презентували свої доповіді, в яких розповіли про виконання навчальної складової, стан роботи над теоретичною та експериментальною частинами дисертації, а також про свої наукові досягання, опубліковані наукові праці та плани на майбутнє. Всі звіти були логічно побудовані та чітко структуровані.

Доповідачам було задано низку питань, на які вони дали змістовні відповіді. Наукові керівники, в свою чергу, позитивно відзначили проведену роботу своїх здобувачів за звітній період. 

Представлені звіти і презентації наукових доробків засвідчили, що здобувачі наукового ступеня доктора філософії спеціальності 201 Агрономія успішно завершили навчальний рік. Робота над дисертаційними дослідженнями триває!

Автор: Тетяна Бакланова