ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

VI Міжнародна науково-практична конференція «Вплив кліматичних змін на просторовий розвиток територій Землі: наслідки та шляхи вирішення»

10 червня кафедра землеустрою, геодезії та кадастру Херсонського державного аграрно-економічного університету провела VI Міжнародну науково-практичну конференцію «Вплив кліматичних змін на просторовий розвиток територій Землі: наслідки та шляхи вирішення».

Данна тематика вже шість років поспіль об’єднує науковців з різних куточків України та світу для вирішення нагальних проблем просторового розвитку територій спричинених глобальними кліматичними змінами.

Представлені доповіді на конференції охопили широкий спектр галузей, що об’єднувалися повоєнним відновленням нашої країни в такий непростий час.

Серед цьогорічних доповідей особливо хотілося б відмітити виступ Перрін  Пупен,  соціоантрополога, наукового співробітника Національного центру наукових досліджень Франції  (CNRS)  в лабораторії «Атмосфера, Архітектура, Урбаністика», що знаходиться у Вищій національній школі архітектури  міста Гренобль, яка презентувала учасникам проміжні результати міждисциплінарного франко-українського проєкту з вивчення руйнування Каховської ГЕС. Як зазначила пані Перін цей екоцид спричинений воєнними діями рф матиме довгостроковий негативний ефект не лише для багатьох сфер життєдіяльності України але й для усього світу.

Дякуємо всім учасникам за інтерес до нашого заходу, за жваві дискусії та обговорення та до зустрічі у наступному році!