ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Завершення виробничої технологічної практики зі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»

Цього тижня відбувся захист з виробничої технологічної практики у студентів третього курсу спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

Виробнича технологічна практика є ключовою складовою підготовки фахівців зі спеціальності 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка". Вона надає студентам можливість застосувати отримані теоретичні знання на практиці, ознайомитися з реальними умовами виробництва, а також отримати безцінний досвід роботи з сучасними електротехнічними та електромеханічними системами.

Згідно наказу. № 44а/ст від 29 березня 2024 року, «Про направлення на переддипломну та виробничу практику», студенти третього року денної форми навчання освітньо-професійної програми «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка  факультету архітектури та будівництва проходили практику в Товаристві з обмеженою відповідальністю “ЕНЕРГІЯ СОНЦЯ”, з 06.05.2024 по 31.05.2024 року. Робота підприємства пов՚язана з будівництвом станцій, які працюють на  альтернативних джерела енергії, сонці вітру і т.д. Крім того підприємство виконує монтаж та будівництво споруд електропостачання та телекомунікацій.

Всі студенти підготували звіти з різних тематик. Скрипниченко Дар՚я підготувала звіт про використання сучасного обладнання для електричних ліній та телекомунікацій інтернаціональної групи компаній SICAME, яка займається впровадженням в українські енергосистеми технологій та арматури для монтажу самонесучих ізольованих проводів (СІП), що використовуються у розподільчих електричних мережах напругою до 1 кВ, арматури для захищених ліній електропередачі напругою 6-35 кВ та повітряних телекомунікаційних ліній, поставкою нелінійних обмежувачів перенапруги, монтажного інструменту.

Жовнірчук Богдан, детально розповів про технологію монтажної вʼязки проводу на шийці штирового ізолятора ШФ-20.

Гаркуша Віталій, про унікальний проект будівництво сучасної вітроенергетичної станції (ВЕС) - Тилігульської ВЕС, до складу якої входить 19 вітротурбін загальною потужністю 114 МВт, з яких більшість будувалось саме під час повномасштабного вторгнення рф в Україну. Станція розташована на березі Тилігульського лиману у Миколаївській області й будується компанією ДТЕК.

Ляшенко Микола, підготував детальну інформацію про особливості монтажу високовольтних ліній електропередачі, через водні перешкоди, на прикладі прокладання ЛЕП через річку Дніпро.

Всі звіти були підготовлені згідно із завданням керівника практики від підприємства, та дозволили оцінити рівень підготовки студентів та їх готовність до самостійної професійної діяльності.

Загалом, виробнича технологічна практика зі спеціальності 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" є невід'ємною частиною підготовки висококваліфікованих фахівців. Вона забезпечує інтеграцію теоретичних знань з практичними навичками, сприяє професійному становленню студентів та їх успішній адаптації до умов реального виробництва, що є запорукою їх подальшої успішної кар'єри у галузі електроенергетики, електротехніки та електромеханіки.

Автор: Зубенко В.О. (07.06.24р.)