ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Підведення підсумків навчальної практики з будівельного матеріалознавства

В період з 06.05. по 31.05.2024р. з використанням платформи zoom проходила навчальна практика з «Будівельного матеріалознавства» для здобувачів спеціальностей 192 «Будівництво та цивільна інженерія» та 194 «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології».

Перед початком навчальної практики зі здобувачами проводився інструктаж з охорони праці, техніки безпеки, пожежної безпеки, виробничої та особистої гігієни і санітарії.

Під час навчальної практики слухачі повторили, поглибили та розширили знання з дисципліни «Будівельне матеріалознавство». Зокрема більш детально ознайомилися із сортаментом металевих профілів, класифікацією, структурою та виробництвом бетону, розчинів, дерев’яних виробів і конструкцій тощо.

З метою ефекту присутності здобувачів на будівельних майданчиках та ділянках з виробництва будівельних матеріалів у процесі навчальної практики була задіяна платформа ютуб, за допомогою якої здобувачі могли більш детально познайомитися з процесами виготовлення, випробування і застосування матеріалів, їх властивостями та характеристиками.

В ході практики здобувачі продовжували одержувати навички зі збору та обробки інформації, проведення порівняльного та узагальнюючого аналізу матеріалу. Після розгляду тем або інформації з тубу, вони проводили обговорення, на яких пропонувалися нові нестандартні, оригінальні ідеї та пропозиції.

В цілому навчальна практика з будівельного матеріалознавства була спрямована на:

  • засвоєння здобувачами основних закономірностей зміни властивостей матеріалів в залежності від їх структури та складу;
  • ознайомлення зі станом та перспективами виробництва і використання нових ефективних будівельних матеріалів та передовими енергозберігаючими технологіями, що дозволяють заощаджувати енергоресурси;
  • визначення способів підвищення їх довговічності, шляхи економії та зниження матеріаломісткості матеріалів;
  • опанування правил прийому, транспортування, зберігання та економного витрачання будівельних матеріалів, а також застосування відходів виробництва при їх виготовленні, що сприяє покращенню екологічного стану довкілля.

Особливої уваги під час навчальної практики здобувачами було приділено опануванню сучасних високоефективних композиційних матеріалів, їх перевагам та кваліфікованого застосування для комплексного вирішення виробничих та екологічних проблем.

На захисті звітів з навчальної практики, що проводився в режимі online конференції 03.06.2024р., здобувачі представили свої напрацювання з актуальних питань застосування нових, сучасних будівельних матеріалів, підвищення та забезпечення їх довговічності, джерел заощадження, перспектив розвитку, застосування відходів виробництва при їх виготовленні, енергоефективності у сучасному будівництві тощо.

Автор: Володимир Кравченко (07.06.24р.)