ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Модернізація національної системи публічного управління та права в контексті європейської інтеграції України»

31 травня 2024 р. кафедра публічного управління, права та гуманітарних наук Херсонського державного аграрно-економічного університету провела ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Модернізація національної системи публічного управління та права в контексті європейської інтеграції України» в дистанційному форматі на платформі Zoom. Основною метою заходу було поглиблення комунікації, обмін досвідом і результатами наукових напрацювань між науковцями, здобувачами всіх рівнів вищої освіти з різних галузей знань та спеціальностей.

Конференція об’єднала представників інтелектуального та науково-експертного середовища різних регіонів України та світу (Литва, Великобританія, США, Словаччина, Німеччина та інші країни). До її роботи долучилися науковці та здобувачі різних рівнів освіти з напрямів права, публічного управління, політології, історії, економіки з Херсонського державного аграрно-економічного університету, Херсонського державного університету, Приватної установи «Науково-дослідний інститут морського і космічного права», Одеського державного університету внутрішніх справ, Київського університету інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія», Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», Науково-дослідного інституту державного будівництва Національної академії правових наук України, Харківського національного університету внутрішніх справ, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, а також учені Інституту історії та археології Балтійського регіону Клайпедського університету (м. Клайпеда, Литва), Лестерського університету (м. Лестер, Великобританія), Центру Вайзера з дослідження Європи та Євразії Університету Мічигану (США), Університету Матея Бела (Словаччина) та ще багато інших.

Крім того, свій погляд на актуальні питання публічного управління та права в умовах російсько-української війни та європейської інтеграції України презентували дослідники й фахівці-практики ГО «Академія адміністративно-правових наук», практикуючі адвокати, судді Голопристанського районного суду Херсонської області, фахівці адвокатського об’єднання «ЮСТА», Радник претензійної ради штату Пенсильванія, доктор юриспруденції, Начальник Новотроїцької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі та інші.

Відкрила конференцію декан економічного факультету Наталя Кириченко. З вітальним словом виступили також проректор із наукової роботи та міжнародної діяльності Сергій Лавренко й представник кафедри публічного управління та права Людмила Сімонцева, які привітали учасників конференції, гостей і побажали плідної роботи та цікавої дискусії.

У межах конференції працювали секції, спрямовані на обговорення важливих проблем публічного управління, державної політики, актуальних питань українського законодавства, вплив євроінтеграційних процесів на публічно-правовий розвиток України, а також соціально-економічних, екологічних та гуманітарних чинників.

Учасники конференції заслухали багато цікавих та актуальних доповідей, присвячених аналізу проблем українського суспільства в умовах російської агресії, пошуку креативних та інноваційних можливостей розвитку генерації молодих науковців, реформуванню судової системи, захисту даних, а також повоєнній розбудові України.

Стейкхолдери, здобувачі, управлінці, практики й теоретики, судді та адвокати – це далеко не весь перелік надзвичайно цікавих гостей!

Дякуємо всім учасникам і кожному з партнерів, хто підтримав та долучився! Уклінно вдячні нашим воїнам-захисникам за можливість зустрітися конференції й обговорювати нагальні питання розвитку нашої держави! Сподіваємося, що невдовзі такі заходи відбуватимуться в затишних аудиторіях ХДАЕУ!

Автор: кафедра публічного управління, права та гуманітарних наук ХДАЕУ.