ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Всесвітній день охорони довкілля

День охорони довкілля, який відзначається 5 червня, є важливою подією, що нагадує про необхідність збереження нашої планети. Цей день спонукає до роздумів над екологічними проблемами, стимулює до дій на захист довкілля та підвищує обізнаність про важливість збереження природних ресурсів. Цьогорічна кампанія Всесвітнього дня охорони довкілля присвячена відновленню земель, опустелюванню та стійкості до посухи під гаслом «Наша земля. Наше майбутнє. Ми #Покоління Відновлення». «Згідно з Конвенцією ООН про боротьбу з опустелюванням, до 40 відсотків суші планети деградує, що безпосередньо впливає на половину населення світу. Кількість і тривалість посух зросла на 29 відсотків з 2000 року - без термінових дій посухи може торкнутися понад три чверті населення світу до 2050 року», – йдеться на офіційному сайті ООН.

Всесвітній день охорони довкілля є найбільшим міжнародним днем охорони навколишнього середовища. Під керівництвом Програми ООН з навколишнього середовища і проводиться щорічно з 1973 року, він перетворився на найбільшу глобальну платформу для захисту навколишнього середовища. Його відзначають мільйони людей у всьому світі.

В цей день, хочемо висловити щиру подяку та вітання всім, хто працює в галузі охорони природи, відновлення екосистем і сталого розвитку. Ваша праця має велике значення для нашого суспільства. Зичимо високої мотивації, нехай ваш ентузіазм поширюється та набирає силу, а ідеї знаходять щирий відгук у серцях людей. Зі святом вас!