ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Роль науковців у розвитку аграрного сектору України: підсумки участі у Науково-практичному форумі

29 травня у Одеському державному аграрному університеті відбувся Науково-практичний форум у якому активну участь прийняли викладачі Херсонського державного аграрно-економічного університету. Науковий форум «Розвиток агропромислового комплексу сільських територій під час війни» надав можливість більш ніж 80 учасникам дискутувати на теми, що є актуальними для наукової спільноти в умовах невизначеності.

У своїй доповіді д.е.н, професор Аверчев О.В. «Сучасний стан та можливості розвитку підприємництва аграрного сектору Херсонщини» детально проаналізував поточний стан сільського господарства деокупованих територій Херсонщини, вказав на найбільші втрати аграріїв та означив ймовірні масштаби необхідних відновлювальних робіт. Оцінка екологічних аспектів аграрного сектору після війни сприятиме розробці стратегії для відновлення та збереження природних ресурсів, що є ключовими для сталого розвитку сільського господарства у післявоєнний період.

Викладачі економічного факультету Бойко В.О. та Бойко Л.О. представили дослідження на тему «Соціальні мережі для аграрного бізнесу у період невизначеності». Ефективне використання соціальних мереж допомагає аграрному бізнесу не лише зберегти свою діяльність під час військових дій, але й знайти нові можливості для розвитку, зміцнити зв’язки з клієнтами та партнерами, а також підтримати місцеві громади.

Зазначений Форум має велике значення для економічного відродження України та забезпечення стійкого розвитку аграрної сфери в умовах постконфліктної відбудови. 

Висловлюємо щиру вдячність нашим захисникам за відвагу, самовідданість і незламність! Завдяки ним ми маємо можливість продовжувати працювати, створювати, розвиватися та будувати майбутнє для нашої країни