ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Здобувачі 017 спеціальності стали призерами Чемпіонату Європи з бразильського джиу-джитсу!

Отримати титул або звання є дуже важким завданням, проте набагато складніше утримати його на наступних змаганнях! Напередодні здобувач вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт Роман Непота піднявся на п'єдестал пошани на етапі кубку Європи й довів свою майстерність. Після такого гарного виступу спортсмени збірної України з бразильського джиу-джитсу, не зважаючи на війну в нашій країни, почали підготовку до чемпіонату Європи серед дорослих, де потрібно було захищати титул в більш жорсткій та безкомпромісній конкуренції!

Підготовка збірної команди відбувалась під керівництвом головного тренера Вадима Пузанова та керівника спортивного клубу з одноборств “Борець” Євгена Скирди. Умови та відповідальність в організаційних питаннях виконувала заступниця президента федерації України з бразильського джиу-джитсу Яковенко Світлана, які, до речі, є здобувачами вищої освіти ХДАЕУ за ОП “Менеджмент у спортивній діяльності”. Також до складу збірної приєднався здобувач першого року навчання, цієї ж спеціальності, Данило Куроп’ятник.

Згідно офіційного календаря змагань чемпіонат Європи серед дорослих проходив в місті Гельзенкірхен (Німеччина). В ньому прийняло участь 375 спортсменів з 27 європейських країн. Українська делегація була представлена 20 учасниками, серед яких двоє спортсменів та двоє тренерів є здобувачами ХДАЕУ. За результатами виступу збірна України виборола 10 медалей, серед яких одне золото, два срібла та 7 бронзових нагород.

В особистій першості змагань (за розділом не-ваза гі), в запеклій боротьбі Роман Непота зміг довести власну майстерність й посів почесне 3 місце, отримавши бронзову нагороду. Завдяки злагодженим діям та виступам всіх спортсменів, в загальнокомандному заліку збірна України змогла втримати призове місце й стати третьою командою в Європі за кількістю нагород та сумою зайнятих місць. Роман Непота та Данило Куропятник також отримали бронзові нагороди за загальнокомандне місце!!!

Необхідно зазначити, що досягнення таких результатів це велика й кропітка праця! Дякуємо керівництву закладу за створення унікальної можливості поєднувати навчання з тренуванням, впроваджувати індивідуальну освітню траєкторію навчання! Вітаємо здобувачів Херсонського державного аграрно-економічного університету спеціальності 017 Фізична культура і спорт з високими результатами й бажаємо нових яскравих перемог на світовому рівні!!!

Автор: доцент Стрикаленко Є.А