ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання ректорату ХДАЕУ

27 травня 2024 року відбулося чергове засідання ректорату Херсонського державного аграрно-економічного університету. Засідання почалося з хвилини мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Першим доповідав ректор університету Юрій Кирилов. Основними питаннями, які були винесені ним на обговорення ректорату, були:

  • необхідність оновлення положень ХДАЕУ, які регламентують організацію освітнього процесу та окремі його аспекти, відповідно до нових нормативних документів Міністерства освіти і науки України;
  • оновлена формула фінансування ЗВО та результати її впровадження для ХДАЕУ;
  • особливості Вступної кампанії 2024 для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій;
  • перегляд та затвердження цін на освітні послуги для всіх рівнів та форм здобуття освіти згідно з рекомендаціями МОН щодо індикативної собівартості;
  • підготовка до святкування 150-річчя університету.

Окрему увагу ректор звернув на підготовку до складання сесій та державної атестації здобувачів. Важливим є недопущення нестатутних відносин зі здобувачами та строге дотримання вимог антикорупційної політики університету і законодавства України усіма учасниками освітнього процесу.

Начальник відділу кадрів Юлія Яворська та представники юридичної служби ХДАЕУ Тетяна Кузовова і Наталія Черевко надали роз'яснення деканам факультетів стосовно особливостей процедури обов'язкового оновлення даних військовозобов'язаних науково-педагогічних працівників та здобувачів освіти і порядку оформлення відстрочки на період мобілізації.

Керівник сектору з організації виховної роботи студентів Оксана Любенко висловила подяку усім, хто взяв участь в святкуванні Дня вишиванки та долучилися до встановлення рекорду у Всеукраїнській національній онлайн руханці «Дякуємо ЗСУ», приуроченій святкуванню Міжнародного дня вишиванки. До акції були залучені провідні заклади освіти різних рівнів, а також представники понад 70 країн світу.

За результатами розгляду основних питань, а також заслуховування звітів керівників структурних підрозділів та деканів факультетів, були заплановані окремі заходи, зустрічі робочих груп і сформовано пріоритетні цілі на наступний тиждень.