ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

VІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні технології та досягнення інженерних наук в галузі гідротехнічного будівництва та водної інженерії»

24 травня 2024 року кафедра гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії факультету архітектури та будівництва Херсонського державного аграрно-економічного університету провела VІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Сучасні технології та досягнення інженерних наук в галузі гідротехнічного будівництва та водної інженерії», яка присвячена 60-річчю заснування гідромеліоративного факультету, зараз факультету архітектури та будівництва.

Матеріали конференції, що відбулася, спрямовані на науковий пошук, обмін досвідом, упровадження результатів наукових досліджень у практичну діяльність підприємств і установ, встановлення нових контактів і співробітництва між організаціями та фахівцями України та світу.

Доповіді учасників конференції були присвячені актуальним питанням гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій; зрошуваному землеробству; меліоративному ґрунтознавству; сільськогосподарським гідротехнічним меліораціям; впливу гідротехнічних споруд на навколишнє середовище; інженерному захисту територій; водопостачанню та водовідведенню; сучасним технологіям будівельного виробництва; використанню ГІС-технологій в водній інженерії та управлінні земельними ресурсами; сучасним досягненням вишукувань і проектування гідротехнічних споруд; енергозберігаючим технологіям у гідротехнічному будівництві; електроенергетиці, електротехніці та електромеханіці; біотехнологічним дослідженням; шляхам відновлення гідротехнічних споруд, зруйнованих внаслідок військових дій.

В нашій конференції прийняли участь видатні вчені сьогодення, науковці з багаторічним стажем, їх учні, які досягли значних результатів в галузі гідротехнічного будівництва та споріднених з нею галузях, молоді науковці, яки тільки розпочинають свій шлях в науці, здобувачі вищої освіти різних українських вишів.

Серед учасників конференції було багато випускників гідромеліоративного факультету різних часів, серед яких: Шатковський А.П. – д.с.-х.н., професор, член-кореспондент Національної академії аграрних України, заступник директора з наукової роботи Інституту водних проблем і меліорації НААН України; Шевчук С.А. – к.т.н., с.н.с. завідувач сектору гідрографії Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського; Новиков А.О. - в.о. начальника Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра; Курінний В.Ю. - начальник Управління каналів річки Інгулець; Жмак Д.В. - менеджер компанії «Pierce Irrigation».

В конференції прийняли участь представники: Інституту водних проблем і меліорації НААН України, Національного університету водного господарства та природокористування, Одеської державної академії будівництва та архітектури, Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, Дніпровського державного аграрно-економічного університету, Національного транспортного університету, Інституту гідромеханіки НАН України, Центральноукраїнського національного технічного університету та нашого університету.

Серед закордонних партнерів до конференції долучились представники Латвійського сільськогосподарського університету, Міжнародної академії прикладних наук в Ломжі, Польща, університету Бен Гурион, Ізраїль.

Доповіді учасників конференції викликали значний інтерес у науковців та активно обговорювались. Особливо багато було пропозицій щодо відновлення та збереження гідротехнічних споруд різного призначення в умовах воєнного і повоєнного відновлення України.

Дякуємо всім учасникам конференції! Бажаємо всім гарного здоров’я, наснаги в творчій та виробничій діяльності і сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

Автори: Микола ВОЛОШИН, Дмитро ЛАДИЧУК (25.05.2024р.)