ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Міжнародна наукова конференція “Онтогенез – стан, проблеми та перспективи вивчення рослин в культурних та природних ценозах”

Організаторами конференції виступили: Міністерство освіти і науки України, Міністерство аграрної політики та продовольства України, Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка НАНУ, ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет».
Мета конференції – обмін інформацією та пошук інноваційних підходів в сфері вивчення онтогенезу рослин, що дозволяє знайти шляхи раціонального використання наявного біогенетичного потенціалу флори.
Програма конференції пленарне засідання та виступи на секціях, проведення круглого столу “Ефективність наукових досягнень і впровадження їх результатів в аграрне виробництво”, відвідування "Південної державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту водних проблем і меліорації НААН", "Інституту рису НААНУ".


Відкриття пленарного засідання. З привітальним словом виступає ректор ХДАУ доктор с.-г. наук, професор Базалій В.В.


Пленарне засідання конференції.


З привітальним словом до учасників конференції виступає проректор з наукової роботи ХДАУ доктор с.-г. наук, професор Федорчук М.І.

Серед почесних гостей Міжнародної наукової конференції був присутній Осадовскі Збігнєв (Osadowski Zbigniew), доктор с.-г. наук, професор Поморської Академії в Слупську (Польща).

Виступ доктора с.-г. наук, професора Поморської Академії в Слупську (Польща) Збігнєва Осадовскі


Виступ доктора біологічних наук, професора Нікітського ботанічного саду - Національного наукового центру Работягова В.Д.

На честь відкриття конференції відбулося висадження гінкго дволопатевого (Ginkgo biloba L.), інтродукованого з Ботанічного саду Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, на якому були присутні учасники конференції та представники ректорату ХДАУ.
Для учасників конференції було проведено цікаву екскурсію по м. Херсон, дендропарку ХДАУ. Також учасники конференції відвідали осередок зеленого туризму Херсонської області – Зелені хутори Таврії.


Під час екскурсії до Південної державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту водних проблем і меліорації НААН. Виступ директора станції кандидата с.-г. наук Лимаря В.А.


Знімок на пам'ять про відвідування «Південної Державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту водних проблем і меліорації НААНУ»


Виступ заступника директора з наукової роботи Інституту рису НААНУ кандидата с.-г. наук Скидана В.О.

 


Під час секційного засідання в Інституті рису НААНУ

 


Під екскурсії по вегетаційному майданчику Інституту рису НААНУ

 


Відвідування рисових чеків

 


Осередок зеленого туризму Херсонської області – Зелені хутори Таврії.

 

З нагоди проведення міжнародної наукової конференції співробітниками наукової бібліотеки ХДАУ була підготована тематична виставка наукової літератури.


Тематична виставка наукової літератури бібліотеки ХДАУ

Тематика конференції (напрямки роботи секцій):
1. Індивідуальний розвиток рослин та збереження біологічної різноманітності флори.
2. Актуальні проблеми сучасного рослинництва.
3. Нетрадиційні та лікарські рослини. Перспективи їх використання.
В конференції прийняли участь науковці з України, Росії, Республіки Польша, Республіки Молдова. В своїх наукових доповідях вчені представили результати роботи 42 установ.

Результатом роботи конференції є видання збірника тез доповідей, який отримали учасники конференції. Крім того, матеріали конференції будуть опубліковані в черговому випуску збірника “Таврійський науковий вісник”, який видається під грифом ВАК України. Також кожен з учасників отримав сертифікат міжнародного зразка про участь в конференції.