ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Підсумок роботи студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції у 2019-2020 навчальному році

Студентський науковий гурток «Технолог» щорічно проводить професорсько-викладацькі конференції з презентаціями наукових доповідей здобувачів вищої освіти агрономічного і біолого-технологічного факультетів.

На конференції в осінньо-зимовому семестрі 2019-2020 навчального року було презентовано доповіді різних напрямків під науковим керівництвом викладачів кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції.  Серед тем досліджень були наступні: «Особливості проведення досліджень зі зберігання та переробки технічних культур», «Продуктивність пшениці озимої м’якої залежно від сортового складу при вирощуванні в умовах півдня України», «Товарність бульб картоплі залежно від сортових особливостей при весняному садінні в умовах зрошення в умовах півдня України», «Особливості виготовлення напівфабрикатів з м'яса», «Особливості термічного оброблення напівкопчених ковбас, виготовлених з використанням м'яса птиці механічного дообвалювання», «Удосконалення технології доїння та первинної обробки молока в умовах сільськогосподарського підприємства», «Пельмені із залозами глибоководної риби-факел», «Виробництво напівфабрикатів з м'яса курчат-бройлерів», «Розширення асортименту страв оздоровчого призначення на молочній основі», «Обґрунтування технології виробництва м'ясних продуктів з використанням м'яса курчат-бройлерів», «Перспективи виробництва органічного зерна в Україні»,  тощо.

У весняно-літньому семестрі загальнодержавний карантин вніс свої зміни, тому презентація наукових доповідей з переробки та зберігання продукції рослинництва і тваринництва здобувачів вищої освіти відбулась он-лайн з використанням додатку Instagram.  Різноманітні теми стосувалися характеристики сортів винограду для виробництва вина, особливостей його виготовлення; переробки плодів та ягід; використання функціональних і технологічних добавок у м’ясній галузі; властивостей оболонок для ковбасних виробів; використання диких дріжджів тощо.

 Такий формат сприяв дискусії серед викладачів, студентів та випускників нашого ВУЗу. Доповідачі відповідали на запитання гостей офіційної сторінки СНГ «Технолог» в Instagram.

 

 

Автори: керівники студентського наукового гуртка «Технолог» доцент Г.В.Каращук, старший викладач С.В.Ушакова