Апробація перших етапів досліджень здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня освіти під час роботи гуртка «Технолог»
Підготовка випускних кваліфікаційних робіт триває. Перші результати своїх експериментальних досліджень здобувачі вищої освіти мали змогу презентувати на науковій студентській конференції, яка відбулась 21 листопада 2019 р.
Під час карантину на публічній сторінці гуртка «Технолог» в Інстаграм продовжилось представлення наукових здобутків, які майбутні випускники презентуватимуть в своїх випускних роботах. Такий підхід допоміг їм оцінити зі сторони свої напрямки, побачити можливості подальшого розвитку наукової роботи.
Такого роду презентації результатів досліджень є важливим етапом підготовки майбутніх фахівців. Вміння інформативно, але стисло та обґрунтовано представити власні рішення – це практичні навички, що необхідні майбутнім фахівцям в подальшому професійному житті.
Так, здобувач вищої освіти другого (магістерського) рівня 1 року навчання БТФ Сахацька Євгенія з власного досвіду знає про харчову клітковину і можливості її використання у м'ясопереробній галузі. У доповіді відображена актуальність досліджень, практична цінність використання харчової клітковини Камецель в технології м'ясних напівфабрикатів.
Рак Олександр, здобувач другого (магістерського) рівня першого року навчання, підготував доповідь на тему: "Використання м'яса качок при виробництві м'ясомістких варених ковбас", у якій відобразив розробку технології вареної групи ковбас з включенням м'яса водоплавної птиці.
Козка Юлія, здобувач другого (магістерського) рівня першого року навчання підготувала доповідь на тему: "Їстівні полімерні плівки і покриття". У доповіді автор розкрила питання актуальності та практичної цінності обраної теми.
Автори: керівники студентського наукового гуртка «Технолог» доцент Г.В.Каращук, старший викладач С.В.Ушакова