ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Підготовка наукових доповідей учасниками студентського наукового гуртка «Технолог»

Під час карантину студентський науковий гурток «Технолог» продовжує свою роботу та активно проводить підготовку наукових доповідей до конференції.

 

Продченко Ілля, здобувач вищої освіти першого (бакалаврського) рівня  другого року навчання агрономічного факультету під керівництвом к.с.-г.н. Ушакової С.В. підготував доповідь про способи зберігання і підготовки плодів томатів. Ілля відповідально підійшов до вибору теми, висвітливши актуальність обраного напрямку, практичну цінність та ін. За його твердженнями «Томат – це “візитка” Херсонщини». Плоди томату мають відмінні смакові властивості, піддаються сушінню, консервуванню, заморожуванню тощо, а також корисні для здоров'я, являються джерелом антиоксадантів.

Доповідач наситив презентацію цікавими фактами. Як приклад, навів Фестиваль Ла Томатіна, який проводиться в місті Буньйоль  на честь покровителя міста Святого Луї Бертрана і Богоматері-захисниці. На фестивалі люди кидають один в одного плоди томату, розчавивши плід перед кидком. Фестиваль проводять кожного року, при цьому використовують у даному дійстві більше ніж 10 т томатів. 

Під керівництвом к.с.-г.н. доцента Каращука Г.В. була підготовлена доповідь здобувача вищої освіти першого (бакалаврського) рівня третього року навчання біолого-техногічного факультету спеціальності 181 «Харчові технолгії» Резніченко Артема на тему: "Класифікація та використання харчових добавок". Доповідач звернув увагу не лише на позитивні, з точки зору виробника, характеристики, але й висвітлив негативні сторони використання добавок з індексом Е. Дана робота привернула увагу представників переробної промисловості, і на сторінці гуртка в Інстаграм виникла наукова дискусія між автором даної роботи та менеджером з якості продукції ТОВ «Данон Дніпро».

Усі презентації, представлені на сторінці, актуальні на сьогоднішній день з точки зору технології переробки та зберігання с.-г. продукції.

Автори: керівники студентського наукового гуртка «Технолог» доцент Г.В.Каращук, старший викладач С.В.Ушакова