11.12.2019 р. Студентський науковий гурток «Харчовик - науковець»: «Технічна мікробіологія» - популярна та вкрай актуальна тема студентських олімпіад
Це засвідчив черговий тур інтелектуально-практичних перегонів на біолого-технологічному факультеті ХДАУ, де триває своєрідний серіал студентських олімпіад.
Зокрема свої знання, вміння та практичні навички за програмою студентського наукового гуртка «Харчовик - науковець» демонстрували здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня другого року навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології». Цього разу студентська олімпіада стала ще одним своєрідним індикатором щодо рівня знань із навчальної дисципліни «Технічна мікробіологія». Із побажаннями здолати цю науково-практичну висоту, закріпити практичні навички із досліджень якості продукції до учасників олімпіади звернулися виконуючий обов’язки завідувача кафедри інженерії харчового виробництва кандидат с.-г. наук, доцент Наталя Володимирівна Новікова та заступник декана біолого-технологічного факультету з наукової роботи і міжнародної діяльності кандидат с.-г. наук, доцент Наталя Сергіївна Папакіна.
А завдання були не з простих. Зокрема, учасники олімпіади мали пройти тестування щодо рівня набутих теоретичних знань. А під час виконання практичних завдань - визначити якість м’яса, риби, ступінь їх свіжості, дослідити активність дріжджової культури та наявність мікроорганізмів закваски у питному йогурті лабораторними методами.
І ось - результат: названі імена п’ятьох кращих майбутніх мікробіологів це - Дар’я Тарадій (І місце); Руслан Полодюк та В’ячеслав Гладун (ІІ місце); Ганна Вінарчук та Вікторія Левко (ІІІ місце).
Отже, студентські олімпіади ще раз переконливо доводять: є глибокі знання - будуть успіхи. А ще - нові відкриття в такій конче необхідній сфері всього людства як технічна мікробіологія.
Автор: Кривий В.В. Прес-центр (БТФ) (11.12.2019)