ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Роль харчових добавок у переробній промисловості»

Невід’ємною складовою формування продовольчої безпеки є забезпечення належної якості та безпеки продуктів харчування. Розвиток переробної галузі супроводжується постійним збільшенням асортименту харчових продуктів, а це вимагає введення харчових добавок для досягнення технологічного ефекту: поліпшення органолептичних показників (консистенції, смаку, аромату, кольору), фізико-хімічних показників (кислотності) та подовження терміну придатності продукту до споживання тощо.

На засіданні студентського гуртка «Технолог» кафедри технологій виробництва та переробки с.-г. продукції імені академіка В.Г. Пелиха відбулось обговорення проблематики використання добавок з індексом Е, їх роль у процесі виробництва продукції та їхній вплив на здоров’я споживачів. У засіданні прийняли участь здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 181 Харчові технології та 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва.

Керівник студентського наукового гуртка, кандидат с.-г. наук, старший викладач Ушакова С.В. розповіла про класифікацію та технологічне значення харчових добавок, розглянули питання поєднання добавок між собою та вплив технологічних факторів на них у процесі виробництва продуктів харчування.

Керівники гуртка разом з учасниками провели пошук продуктів, які найчастіше вживаються у повсякденному житті та проаналізували вміст у них харчових добавок, мету їх введення та можливий вплив на організм людини.

За підсумками засідання обговорено важливість нормування внесених компонентів, обґрунтованість їх вибору, необхідність розуміння реакції взаємодії добавок та вплив на них температурних режимів і реакції середовища. Здобувачі навели також приклади регулювання політики введення добавок на прикладі європейських країн.

Дякуємо учасникам гуртка за активну участь протягом навчального року та запрошуємо до подальшої роботи.

Автори: керівники гуртка, доцент Геннадій КАРАЩУК, старший викладач Світлана УШАКОВА