ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Круглий стіл «Дуальна освіта: кращі практики та виклики впровадження»

21 грудня 2023 року перший проректор, проректор з науково-педагогічної роботи Вікторія Грановська та представники Херсонського державного аграрно-економічного університету взяли участь у круглому столі «Дуальна освіта: кращі практики та виклики впровадження».

Модератором заходу виступила Марія Рашкевич, Ph.D, Corporate Education Manager SoftServe, яка привітала всіх присутніх та окреслила мету заходу.

Першими виступили Віталій Носок та Олександра Лактіонова, державні експерти експертної групи з питань вищої освіти та освіти дорослих директорату фахової передвищої, вищої освіти з доповіддю: «Нормативно-правове забезпечення дуальної форми здобуття освіти».

Віктор Волошин,ректор ІТ СТЕП Університету та Тарас Рак, професор університету поділилися своїм досвідом на тему: «Дуальне навчання: досвід впровадження в ІТ СТЕП Університеті».

Доповідачі зазначили, що складові дуального навчання в університеті – це дисципліни вільного вибору, що є не досить стандартним рішенням при запровадженні дуальної освіти. Окрім того, з першого року навчання запроваджується знайомство з майбутнім підприємством-базою дуальною освіти у форматі проведення занять з дисципліни «Вступ до спеціальності», майстер-класів від співробітників компанії, воркшопів, лекцій, тренінгів тощо.

Друга частина круглого столу відбулася у формі дискусії експертів у галузі освіти, учасників та представників SoftServe, які охопили наступні питання:

  • як дуальна освіта регулюється на законодавчому рівні та що можна покращити;
  • як SoftServe співпрацює з університетами та які переваги від партнерства бізнесу із закладами освіти для обох сторін;
  • як впроваджувати дуальну освіту, з якими викликами можна стикнутися в процесі, та як їх долати.

Дякуємо організаторам за можливість долучитись і взяти участь у дійсно пізнавальній та цікавій події.

Автор: навчально-методичний відділ (22.12.2023)