ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Дуальна форма здобуття освіти: підсумки запровадження пілотного проєкту у закладах вищої та фахової передвищої освіти України»

23 листопада 2023 року представники Херсонського державного аграрно-економічного університету взяли участь у Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції «Дуальна форма здобуття освіти: підсумки запровадження пілотного проєкту у закладах вищої та фахової передвищої освіти України», яка організована науково-методичним центром ВФПО в партнерстві з Фондом Фрідріха Еберта в Україні.

З вступним словом виступила директор науково-методичного центру ВФПО Тетяна Іщенко, яка подякувала закладам освіти, партнерам, Міністерству освіти і науки України та всім, хто долучився до роботи щодо навчання за дуальною формою освіти.

Олександра Лактіонова, державний експерт експертної групи з питань вищої освіти та освіти дорослих директорату фахової передвищої, вищої освіти, підкреслила, що дуальна освіта в Україні впевнено крокує вперед, незважаючи на труднощі періоду пандемії та воєнних дій в Україні. Затвердження положення "Про дуальну форму здобуття освіти" та підготовлені законопроєкти безперечно позитивно впливають на подальший розвиток дуальної освіти в Україні.

Оксана Яшкіна, д.е.н, професор ДУ «Одеська політехніка», презентувала «Аналітичний звіт за результатами четвертого року пілотного проєкту».

Президент ГО «Українська Асоціація Маркетингу», керівник проєкту «Дуальна освіта для України»», який реалізується за фінансової підтримки USAID, Ірина Лилик, представила результати четвертого року проведення експерименту щодо впровадження навчання за дуальною формою – "Думки роботодавців про дуальну освіту".

Дослідниця, експертка УАМ Олена Бучинська представила результати четвертого підсумкового року пілотного проєкту «Здобувачі ДФЗО».

Цей захід охопив важливе та широке коло питань, а саме: механізм упровадження підготовки фахівців у закладах вищої та фахової передвищої освіти України за дуальною формою; досвід упровадження дуальної форми здобуття освіти в закладах вищої та фахової освіти України; вплив війни на впровадження і розвиток дуальної форми здобуття освіти тощо.

Дякуємо організаторам за можливість долучитися до роботи конференції.

Автор: навчально-методичний відділ (23.11.2023)