ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Успішна реалізація проєкту з академічної мобільності: нові горизонти навчання та науки

Протягом осіннього семестру цього року студенти ХДАЕУ брали участь у програмі міжнародної академічної мобільності, реалізованій у рамках співпраці із провідною академічною інституцією Німеччини – Кільським університетом ім. Хрістіана Альбрехта (м. Кіль, Німеччина). Проєкт охоплював широкий спектр освітніх і наукових активностей та передбачав проведення учасниками власного дослідження.

Програма академічної мобільності спрямована не лише на навчання теоретичним основам та практичним навичкам з аналізу великих масивів даних, а й на ознайомлення студентів із стандартами європейської освіти й стимулювання до наукової діяльності. Викладачі курсу: д.е.н., проф. Вікторія Грановська, к.е.н., доц. Вікторія Крикунова, к.ю.н., доц. Людмила Сімонцева, к.е.н, доц. Наталія Кириченко, к.е.н., доц. Тетяна Скібіна, – та група професорів Інституту статистики та економетрики Кільського університету, які докладали зусиль для успішної реалізації проєкту, відзначили високий рівень підготовки та дослідницький підхід студентів.

Важливий етап академічної співпраці завершився спільним семінаром університетів-партнерів, якій відбувся 21 та 22 грудня з презентацією результатів досліджень учасників. Студенти обрали різноманітні теми, такі як прогнозування вартості акцій, використання фемінітивів в українській мові, гендерна нерівність, прогнозування добробуту населення та  соціальних явищ за Google trends та ін.

 

 

Участь у програмі має мультивекторний ефект для студентів. Вивчення курсу дозволить успішно працювати з великими масивами даних, що є однією з ключових навичок у сучасному науковому та бізнес-середовищі. Студенти також отримали чудову нагоду удосконалити англійську мову та комунікативні скіли у міжнародному академічному середовищі.

Реалізований етап проєкту Ukraine digital 2023: DAAD – Teaching Cooperation Kherson Kiel (CAU-KSAEU) є платформою впровадження інноваційних технологій освітнього процесу та демонструє високий потенціал підготовки кваліфікованих фахівців та високоякісних досліджень.