ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Співбесіда без фейлів: як уникнути помилок під час інтерв’ю

Підготовка до співбесіди – це завжди стрес. Тому важливо не тільки підготуватися, а й знати, чого варто уникати. Ми зібрали для вас кілька фраз, які точно НЕ допоможуть отримати роботу:

1. «Чим саме займається ваша компанія?»

Таке питання показує, що ви не підготувалися до співбесіди. Замість цього скажіть: «Я прочитав про ваші останні проєкти, і мене дуже зацікавила ваша діяльність у сфері...”.

2. «Як швидко можна отримати підвищення?»

Звісно, амбіції – це добре, але краще спочатку дізнайтесь більше про саму роботу і доведіть свою цінність у команді. Після успішної адаптації можна запитати про кар’єрні можливості. Натомість можна сказати: «Я готовий докладати зусиль і досягати цілей, щоб бути корисним для компанії. Чи є внутрішні можливості для професійного зростання?».

3. «Я не дуже розбираюся, але готовий вчитися»

Замість того, щоб акцентувати на браку знань, краще підкресліть свою готовність навчатися. Наприклад: «У мене є базові знання з цієї теми, і я швидко навчаюся. Готовий вдосконалювати свої навички в процесі роботи».

4. «У мене немає запитань»

Завжди підготуйте декілька запитань. Це показує вашу зацікавленість у компанії та посаді. Можна запитати: «Як виглядатиме типовий день на цій посаді?», «Які основні цілі стоять перед командою у найближчі місяці?»

5. «Мій попередній роботодавець був жахливий»

Навіть якщо це правда, таке говорити не варто. Негатив щодо колишньої роботи створює враження, що ви можете бути проблемним співробітником. Краще сказати: «Я отримав цінний досвід на попередній посаді, але зараз шукаю нові можливості для розвитку»

Бажаємо вам удачі на шляху до омріяної кар’єри!