Кафедра ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П.Коваленка

ауд. 106 а - кабінет завідувача кафедри
ауд. 107 - лаборантська
ауд. 111 - кабінет викладачів
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Рік заснування кафедри - 1930 рік
![]() |
Шнайдер Світлана Леонідівна (Svitlana Shnaider) - завідувач кафедри, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Кількість наукових та навчально-методичних праць - 69, із них: статей у фахових виданнях - 25, свідоцтва про реєстрацію авторського права на твір, патентів - 2, методичних рекомендацій - 37, інших публікацій – 5. Тематика НДР: «Розробка і удосконалення технологій виробництва, переробки, експертизи та контролю якості продукції тваринництва з використанням кращого вітчизняного і світового генофонду в господарствах Південного регіону України» Викладає дисципліни: «Технологія продуктів забою», «Виробництво напівфабрикатів», «Контроль якості та безпечності продукції тваринництва та рослинництва», «Контроль якості продукції тваринництва», «Ветеринарно-санітарна експертиза і гігієна первинної переробки тварин та продуктів забою», «Автоматизовані системи управління стадом у промисловому тваринництві», «Візуалізація даних у ТВПП тваринництва», «ТПТ з комбінованим складом сировини», «ТВПТ та харчової промисловості», «Технологія м’яса і м’ясних продуктів», «Розробка та дослідження new продуктів», «Технологія переробки продукції тваринництва» Корпоративна пошта кафедри: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Google Scholar: Світлана Шнайдер Web of Science: Svitlana Shnaider ORCID: 0009-0007-4492-3164 |
![]() |
Кушнеренко Владислав Григорович (Kushnerenko Vladyslav) – кандидат сільськогосподарських наук, доцент Кількість наукових і навчально-методичних праць - понад 90, у тому числі 2 монографії, 1 патент на корисну модель, 40 статей у фахових виданнях України, 5 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково-метричних баз. Тематика науково-дослідної роботи: Розведення та селекція у тваринництві, годівля сільськогосподарських тварин Викладає дисципліни: «Добробут тварин під впливом кліматичних умов», «Біотехнологія», «Технологія відтворення тварин», «Радіобіологія», «Методика наукових досліджень і патентування та академічна доброчесність», «Науковий супровід досягнень у тваринництві», «Гігієна тварин», «Зоометеорологія». E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Google Scholar: Владислав Кушнеренко ORCID: 0000-0003-1220-2972 |
![]() |
Рагуля Максим Русланович (RahuliaMaksym) – доктор філософії з ветеринарної медицини, старший викладач Кількість наукових і навчально-методичних праць – 26, із них: 7 статей у фахових наукових виданнях, в тому числі 4 у виднаннях, включених до науковометричної бази даних Scopus, 1 науково-методичні рекомендації. Тематика науково-дослідної роботи: «Особливості морфології серця свійських ссавців» Викладає дисципліни: «Цитологія, гістологія, ембріологія», «Патологічна морфологія», «Фізіологія тварин», «Ветеринарна санітарія», «Внутрішні хвороби тварин», «Промислова гістологія з основами мікроструктури аналізу харчових продуктів», «Ветеринарний карантин», «Ветеринарна хірургія». Корпоративна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Google Scholar: Максим Рагуля ORCID: 0000-0003-2945-9651 |
| |
Ряполова Ірина Олександрівна (Riapolova Iryna) - кандидат сільськогосподарських наук, доцент. Кількість наукових та навчально – методичних праць – 116: із них 30 статтей у фахових виданнях України, 5 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 2 публікації в Scopus, 2 свідоцтва на авторський твір, 4 патенти на корисну модель, співавтор двох навчальних посібників. Тематика науково – дослідної роботи: «Впровадження системи контролю виробництва продукції тваринництва за біологічними ризиками». Викладає дисципліни: «Технічна мікробіологія», «Мікробіологія м’яса і м’ясних продуктів», «Санітарія і гігієна харчових виробництв», «Профілактика хвороб», «Ветеринарна вірусологія», «Ветеринарна мікробіологія», «Інспектування та експертиза харчових продуктів». E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Google Scholar: Ірина Ряполова Scopus: 57207853973 ORCID: 0000-0002-7672-6639 |
![]() |
Сумська Ольга Петрівна - кандидат технічних наук, доцент Кількість наукових та навчально – методичних праць – 340: із них 6 колективних монографій, 51 статей у фахових виданнях України, 19 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 3 статті в Scopus, 5 патентів та 17 деклараційних патентів України на корисну модель. Науковий керівник дисертацій чотирьох кандидатів технічних наук. Тематика науково – дослідної роботи: «Застосування біо-технологій у виробництві поліфункціональних продуктів» Викладає дисципліни: «Загальна та неорганічна хімія», «Органічна хімія», «Аналітична хімія», «Біогеохімія та гідрохімія», «Фізична та колоїдна хімія», «Біохімія харчових продуктів», «Біохімія з основами фізичної та колоїдної хімії», «Біохімія тварин з основами фізичної та колоїдної хімії», «Харчова хімія», «Нутриціологія». Google Scholar: Ольга Петрівна Сумська Scopus: 59215722300 ORCID: 0000-0003-1606-6103
|
![]() |
Карпенко Олександр Володимирович (Karpenko Oleksandr) – кандидат сільськогосподарських наук, доцент Кількість наукових і навчально-методичних праць – 80, із них: 34 статті у фахових наукових виданнях, в тому числі 1 у виднаннях, включених до науковометричної бази даних Web of Science, 46 методичних рекомендацій. Керівник понад 40 випускних кваліфікаційних робіт. Тематика науково-дослідної роботи: «Розробка і удосконалення технологій виробництва, переробки, експертизи та контролю якості продукції тваринництва з використанням кращого вітчизняного і світового генофонду в господарствах Південного регіону України» Викладає дисципліни: «Технологія виробництва рослинних кормів», «Технологія м’яса, м’ясопродуктів та риби», «Інноваційні технології переробки продукції тваринництва, «Інноваційні технології переробки продукції тваринництва», «Ідентифікація та сертифікація продукції тваринництва», «Первинна обробка с.-г. продукції», «Біологія адаптації тварин», «Еволюційні основи селекції», «Організація технологічних процесів переробки риби та рибопродуктів», «Ветеринарна санітарія і гігієна переробних підприємств», «Генетика з біометрією».
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Google Scholar: Олександр Карпенко (Alexander Karpenko) Web of Science: AAQ-2835-2020 ORCID: 0000-0003-2132-1017
|
![]() |
Овдієнко Крістіна Тарасівна (Kristina Ovdiienko) – асистент кафедри ветеринарії, гігієни та розведення імені В. П. Коваленка. Кількість наукових і навчально-методичних праць - 20, із них 2 у фахових виданнях України, одна з авторів навчального посібнику «Гігієнічна оцінка мікроклімату тваринницьких підприємств» для здобувачів вищої освіти освітніх програм «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». E-mail: «Гігієна тварин», «Патологічна морфологія», «Радіобіологія», «Ветеринарна хірургія» - практичні та лабораторні заняття. Корпоративна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Профіль Google Scholar: Крістіна Овдієнко ORCID: 0000-0003-0369-9526 |
|
|
Ференс Тетяна Олексіївна (Tetiana Ferens) - завідувач навчальними лабораторіями кафедри. Корпоративна пошта кафедри: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. |
|
Андрейченко Андрій Олександрович (Andreychenko Andrey) - аспірант третього року навчання. E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Google Scholar: Andrey Andreychenko ORCID: 0009-0004-1724-1983 E -mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Google Scholar: Andrey Andreychenko ORCID: 0009-0004-1724-1983 |



ЕКСКУРСІЯ ДО НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОЇ ЛАБОРАТОРІЇ
«АНАТОМІЇ І ФІЗІОЛОГІЇ ТВАРИН ІМЕНІ В.Г. АМАЛІЦЬКОГО»

ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ

ДОЗВІЛЛЯ НАШИХ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ
ПУБЛІКАЦІЇ КАФЕДРИ ВЕТЕРИНАРІЇ, ГІГІЄНИ ТА РОЗВЕДЕННЯ ТВАРИН ІМЕНІ В.П. КОВАЛЕНКА за 2017-2023 н.р.
ШНАЙДЕР СВІТЛАНА ЛЕОНІДІВНА
Статті опубліковані у Web of Science
- Quantitative indicators of pig carcasses of Danish and Canadian origin with different pre-slaughter live weights / Mykola Povod, Vadym Lykhach, Oleksandr Mykhalko, Serhii Verbelchuk, Valeriy Borshchenko, Vira Koberniuk, Oksana Lavryniuk, Tetiana Kovalchuk, Vita Trokhymenko, Iryna Balabanova, Svitlana Shnaider. Scientific Papers Series Management, Economic Engineering in Agriculture and Rural Development. 2025. Vol. 25, Issue 1. Р. 769-783. https://managementjournal.usamv.ro/pdf/vol.25_1/volume_25_1_2025.pdf
Авторські свідоцтва
- А.С. № 26997. Зв’язок між показниками росту і будови тіла з урахуванням рівня статевого диморфізму свиней / С.Л. Величанська, дата реєстрації 23.12.2008р
- А.С. №27537. Відгодівельні якості та математичне моделювання кривих росту при чистопородному розведенні та породно-лінійній гібридизації свиней / В.Г. Пелих, І.О. Балабанова, С.Л. Величанська, Ю.М. Назаревич. Дата реєстрації 04.02.2009
- А.С. №27538. Ріст і розвиток ремонтного молодняку свиней при чистопородному розведенні і породно-лінійній гібридизації / В.Г. Пелих, І.О. Балабанова, С.Л. Величанська, В.Г. Тарасов. Дата реєстрації 04.02.2009.
Статі у фахових виданнях
- Економічна ефективність вирощування чистопородних, помісних та гібридних поросят англійського походження за різного напрямку селекції під час підсисного періоду / М.І. Кремезь, І.О. Балабанова, С.Л. Шнайдер, О.І. Мироненко, О.В. Лесновська. 2025. Таврійський науковий вісник. № 141. Частина 1. С. 248-258.
Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у т.ч. матеріали конференції)
- Шнайдер С.Л. Аналіз динаміки живої маси свиней з урахуванням рівня статевого диморфізму. Інноваційний розвиток тваринництва України: зб. матеріалів доп. Учасн. Всеукраїнської науково-практичної конференції. Кропивницький: ХДАЕУ, 2025. С. 114-117.
- Тіщенко О.С., Шпетний М. Б., Шнайдер С.Л. Ефективність вирощування свиней за різного типу їх годівлі протягом виробничого циклу. Інноваційний розвиток тваринництва України: зб. матеріалів доп. Учасн. Всеукраїнської науково-практичної конференції. Кропивницький: ХДАЕУ, 2025. С. 103-107.
- Болдирев С.С. Шнайдер С.Л. Аналіз динаміки росту свинок та кнурців великої білої породи в умовах Півдня України Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матеріали міжнародної науково-практичної конференції., присвяченої пам’яті проф. В.П. Коваленка, (16 вересня 2025 року) м. Кропивницький ХДАЕУ.
КУШНЕРЕНКО ВЛАДИСЛАВ ГРИГОРОВИЧ
Монографії та посібники
- Кушнеренко В.Г. Ряполова І.О., Овдієнко К. Т. Навчальний посібник «Гігієнічна оцінка мікроклімату тваринницьких підприємств» для здобувачів вищої освіти освітніх програм «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», 2024. 182 с.
- Kushnerenko V.G Riapolova I.О. WAYS TO SOLVE ANIMAL WELFARE IN THE CONTEXT OF CLIMATE CHANGE IN THE SOUTHERN REGION OF UKRAINE «Science for modern man'2025» (серіямоноргафій "European Science", Карлсруе, Німеччина, 2025. Book 36. Part 2.С.103-118.
- Кушнеренко В.Г.,Ряполова І.О. «ПЕРЕДУМОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОБРОБОТУ ТВАРИН З МЕТОЮ ОТРИМАННЯ ЯКІСНОЇ І БЕЗПЕЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ В УКРАЇНІ ТА ЄС» “Intellectual capital is the foundation of innovative development '2024”, Karlsruhe, Germany, March, 2024. .Monographic series «European Science» Book 17. Part 3.С.29-41 Вид No. sge28-03 (2024): Інтелектуальний капітал – основа інноваційного розвитку - 2024 (promonograph.org)
Патенти
- Патент на корисну модель Спосіб зниження впливу теплового стресу на продуктивність корів». 136492 України МПК АО01К1/00, № u 2019 01318; заявл. 11.02.2019р ; опубл. 27.082019, Бюл. № 16. Розробники: Кушнеренко В.Г., Нежлукченко Т.І., Папакіна Н.С. та ін.
Статті у наукових фахових виданнях
- Кушнеренко В.Г. к. с.-г. наук, доцент, Кріпкий А. М. аспірант. Ефективність рідкої годівлі в умовах фермерських господарств України Таврійський науковий вісник. 2025. Вип. 141. С 259-265 https://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10735
- Кушнеренко В. Г. Озеленення територій промислового птахівництва як один із способів зниження негативного впливу на навколишнє природнє середовище Traditions and new scientific strategies in the context of global transformation of society : Scientific Part 1. Riga, Latvia : Baltija Publishing, 2024. C. 162-187 p.https://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/5816
- Кушнеренко В. Г. Вплив стрес факторів на якість м'яса тварин. Таврійський науковий вісник № 131 2023 м. Херсон С. 190 – 195
- Аверчева Н. О., Кушниренко В. Г. Ефективний розвиток свинарства у фермерських господарствах на основі застосування інноваційних підходів до годівлі тварин. Агросвіт № 7, 2020 С. 63-70.
- Кушнеренко В.Г. Котовська Ю.С. Зелені насадження як спосіб зменшення теплового стресу у великої рогатої худоби в умовах змін клімату. Меліорація, землеробство, рослинництво 2021. С.65-74.
- Кушнеренко В.Г. Innovative technologies for pig breeding at the farm “Ecopharm” Таврійський науковий вісник. Серія: Сільськогосподарські науки., 2021. Вип. 121. С. 145-157.
- Ефективний розвиток свинарства у фермерських господарствах на основі застосування інноваційних підходів до годівлі тварин. агросвіт № 7, 2020 С. 63-70. Агросвіт 7 2020 (ksau.kherson.ua)
- Папакіна Н.С., Кушнеренко В.Г., Корбич Н.М. Динаміка вовнової продуктивності овець/ Science and Education a New Dimension. Natural and Technical Sciences, // VI (21), Issue 179. 2018 Sept. 7-10p. (DOI prefix: 10.31174)
Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у т.ч. матеріали конференції)
- Кушнеренко В.Г. Сучасні виклики та шляхи покращення технології виробництва продукції тваринництва ІІІ Міжнародна науково-практична конференція науково-педагогічних працівників та молодих науковців «Вплив навколишнього середовища на добробут тварин» Одеський державний аграрний університет. Навчально-науковий інститут біотехнологій та аквакультури. Одеса Tezy-Mizhnar-konf-NNIBtaA-6-7.06.24.pdf
- Кушнеренко В.Г. Біологічні, біотехнологічні та генетичні аспекти інтенсифікації аграрного виробництва «Вплив зміни кліматичних умов на біопродуктивність рослин та тварин» Миколаївський національний аграрний університет, Україна https://www.mnau.edu.ua/files/podii/2024/10/biolog-biotehn-gen-asp-programs-agro-vyr-ukr.pdf
- Кушнеренко В.Г. Сучасні вектори розвитку аграрної науки «Історія вживання м'яса в їжу та витоки виробництва м’яса» Херсонський державний аграрно-економічний університет, Українаhttps://www.ksau.kherson.ua/files/konferencii/2024/10/konferenciy_2024_10.pdf
- Кушнеренко В.Г., Андрійченко А. Відходи тваринництва і сільське господарство «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції» (до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Коваленка Віталія Петровича) матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції (19 вересня 2024 року) м. Кропивницький ХДАЕУ. https://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10741
- Кушнеренко В.Г., Баженов С. Стрес-фактор перегрупування свиней та їх продуктивність «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції» (до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Коваленка Віталія Петровича) матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції (19 вересня 2024 року) м. Кропивницький ХДАЕУ. https://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10742
- Кушнеренко В.Г., Безуглий В. Вплив перед забійного стресу на якість свинини «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції» (до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Коваленка Віталія Петровича) матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції (19 вересня 2024 року) м. Кропивницький ХДАЕУ. https://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10743
- Кушнеренко В.Г., Сомова Т. Ефективність рідкої годівлі в умовах фермерських господарств півдня України «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції» (до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Коваленка Віталія Петровича) матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції (19 вересня 2024 року) м. Кропивницький ХДАЕУ. https://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10744
- Кушнеренко В.Г., Андрійченко А. Сучасні методи знезараження гною тварин. Горизонти розвитку сільсько-господарського виробництва та переробки в Україні до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Пелиха Віктора Григоровича Всеукраїнська науково-практична конференція. Кропивницький 21 березня 2025 р. С. 256 https://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10783
- 9.Кушнеренко В.Г. к. с.-г. наук, доцент, Кріпкий А. М. аспірант. «Ферментований рідкий корм для свиней».Міжнародна науково-практична конференція «Наукові і технологічні виклики тваринництва у ХХІ столітті» Національний університет біоресурсів і природокористування України 6-7 березня 2025 року м. Київ https://nubip.edu.ua/node/160041
- Кушнеренко В.Г. к. с.-г. наук, доцент, Кріпкий А.М. аспірант «Ферментовані корми і їх переваги». всеукраїнська науково-практична конференція «Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні» до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Пелиха Віктора Григоровича, 21 березня 2025 року м. Кропивницький https://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10736
- Кушнеренко В.Г.,Ряполова І.О. Науковий симпозіум «Intellektuelles Kapital - die Grundlage für innovative Entwicklung / Intellectual capital is the foundation of innovative development, 2024» March, 2024, Karlsruhe, Germany.
- Кушнеренко В.Г.«Альтернатива продуктам тваринництва – культивоване м'ясо». Всеукраїнська науково-практична конференція «Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні» до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Пелиха Віктора Григоровича 21.березня 2024 р. М. Херсон.
- Кушнеренко В.Г.,Андрейченко А.О. «Озеленення територій промислового птахівництва як один із способів зниження негативного впливу на навколишнє природнє середовище» Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні аспекти технології виробництва і переробки продукції тваринництва та їх перспективи» 21-22 березня 2024 р. м. Миколаїв.
- Кушнеренко В.Г., Орійовська С.С. «Оцінка використання помісних свиней у фермерських господарствах півдня України». Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні аспекти технології виробництва і переробки продукції тваринництва та їх перспективи» 21-22 березня 2024 р. м. Миколаїв.
- Кушнеренко В.Г.,Мартиненко В.О. «Стратегії зменшення впливу аграрного виробництва на забруднення атмосфери» Всеукраїнська науково-практична конференція «Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні» до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Пелиха Віктора Григоровича 21.березня 2024 р. м. Херсон.
- Кушнеренко В.Г., Кирияк Ю.П., Нежлукченко Т.І., БондарьА.О., Папакіна Н.С., Пасєчко В.Д., Сморочинський О.М. ІХ Міжнародна науково-практична конференція "Світова наука та інновації" Вплив метеорологічних факторів на продуктивність сільськогосподарських тварин Лондон 7-9 квітня 2021 р.
- Kushnerenko V., Dubinsky O., Smorochinsky O. Odesa International research-to-practice conference “Climate services: science and education” Actual Indicators to Changes in climatic conditions in the agricultural sector Odesa 22-24 September 2021.
- Кушнеренко В.Г. Матеріали ІІ Всеукраїнської студентської інтернет-конференції «Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі» Новітні технології у годівлі свиней Україна, Херсон 06.05.2021. С.115
- Influence of meteorological factors on the productivity of agricultural animals. Kiriiak Yu. P., Nezhlukchenko T. I., Galushko I. A., Gorbatenko I. Yu., Kushnerenko V. G., Papakina N. S., Pasechko D.-V. D., Smorochinsky O. M. Proceedings of IX International Scientific and Practical Conference London, United Kingdom 7-9 April 2021 С. 59-66.
- Карачков Т.В., Кушнеренко В. Г. Обгрунтування використання промислового схрещування свиней International Scientific and Practical Conference “ Innovative development of science, technology and education” 21-23 December, 2023, Tokyo, Japan.
РЯПОЛОВА ІРИНА ОЛЕКСАНДРІВНА
Статті опубліковані у Scopus і WebofScience
- Дзюндзя О.В., Бурак В.Г., Аверчев О.В., Новікова Н.В., Pяполова І. О., Антоненко А. В., Бровенко Т. В., Криворучко М. Ю., Толок Г. А. Obtaining the powder-link raw matarials with the further research into properties of eggplant powders Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2018. Vol. 5, Issue 11 (95). P. 14–20. doi: 10.15587/1729-4061.2018.143407
- Dzyundzya O., Burak, V., Ryapolova, I., Voievoda N., Shinkaruk M., Antonenko A., Brovenko T., Tolok G., Kryvoruchko M. Еstablishing the effect of eggplant powders on the rheological characteristics of a semifinished product made from liver pate masses Eastern-European journal of enterprise technologies. 2019. № 4/11 (100). P. 56-63.
Посібники та монографії
- Кушнеренко В.Г. Ряполова І.О., Овдієнко К. Т. Навчальний посібник «Гігієнічна оцінка мікроклімату тваринницьких підприємств» для здобувачів вищої освіти освітніх програм «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», 2024.182с.
- Горач О.О. Новікова Н.В. Дзюндзя О.В. Сумська О.П. КрамаренкоД.П Рєзвих Н.І. Ряполова І.О. Єфимова А.Л. Термінологічний словник професійної лексики для підготовки фахівців харчової промисловості для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології». 2023. 142 с.
- Kushnerenko V.G Riapolova I.О. WAYS TO SOLVE ANIMAL WELFARE IN THE CONTEXT OF CLIMATE CHANGE IN THE SOUTHERN REGION OF UKRAINE «Science for modern man'2025» (серіямоноргафій "European Science", Карлсруе, Німеччина, 2025. Book 36. Part 2.С.103-118.
- Ряполова І.О., Кушнеренко В.Г. «ПЕРЕДУМОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОБРОБОТУ ТВАРИН З МЕТОЮ ОТРИМАННЯ ЯКІСНОЇ І БЕЗПЕЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ В УКРАЇНІ ТА ЄС» Intellectual capital is the foundation of innovative development: Innovative technology, Computer science, Security systems, Transport development, Physics and mathematics, Agriculture. Monographic series «European Science». Book 28. Part 3.С.199-213 Вид No. sge28-03 (2024): Інтелектуальний капітал – основа інноваційного розвитку - 2024 (promonograph.org)
- Ряполова І.О., Сумська О.П., Новікова Н.В., Чернишов І.В. Production of combined meat containing preserves of a functional direction HERITAGE OF EUROPEAN SCIENCE INNOVATIVE TECHNOLOGY, INFORMATICS, SECURITY, TRANSPORT, GEOGRAPHY AND DEMOGRAPHY, ECONOMICS, MANAGEMENT.Monographic series «European Science», 2023. Book 17. Part 3.С.29-41 https://doi.org/10.30890/2709-2313.2023-17-03
Патенти
- Патент на корисну модель №156203 Спосіб виробництва пельменів Горач О.О., Новікова Н. В., Дзюндзя О.В., Рєзвих Н.І., Ряполова І.О., Вогнівенко Л.П., Резнікова В.В. (22.05.2024)https://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10759
- Патент на корисну модель №156208 Спосіб виробництва пельменів з м’ясо-рослинним наповнювачем Горач О.О., Новікова Н. В., Дзюндзя О.В., Рєзвих Н.І., Ряполова І.О., Вогнівенко Л.П., Резнікова В.В. (22.05.2024) https://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10760
- Патент на корисну модель № 157236 Спосіб виробництва безглютенового прісного тіста для пельменів та вареників, Бюл. №38, від 18.09.2024 Дзюндзя О. В., Горач О. О., Новікова Н.В., Резвих Н. І., Ряполова І. О., ВогнівенкоЛ.П..http://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10756
- Патент на корисну модель № 157235 Спосіб виробництва кексу Бюл. №38, від 18.09.2024 Дзюндзя О. В., Горач О. О., Новікова Н.В., Резвих Н. І., Ряполова І. О., Вогнівенко Л.П.http://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10757
- Патент на корисну модель № 157680 Спосіб виробництва пельменів Бюл. №46, від 13.11.2024 Дзюндзя О. В., Горач О. О., Новікова Н.В., Резвих Н. І., Ряполова І. О., Вогнівенко Л.П.http://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10758
- Патент на корисну модель №158208 Спосіб виробництва морсу (15.01.2025) Дзюндзя О.В, Горач О.О., Новікова Н. В., Рєзвих Н.І., Ряполова І.О., Вогнівенко Л.П.http://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10754
- Патент на корисну модель №158520 Спосіб виробництва мафіна (19.02.2025 Дзюндзя О.В, Горач О.О., Новікова Н. В., Рєзвих Н.І., Ряполова І.О., Вогнівенко Л.П.http://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10755
Наукові роботи у виданнях, що включені до міжнародних баз даних
- Дзюндзя О.В., Бурак В.Г., Аверчев О.В., Pяполова І.О., Антоненко А.В., Бровенко Т.В., Новікова Н.В. Криворучко М.Ю., Толок Г. А Investigation of technological properties of powder of eggplants «EUREKA: Life Sciences». 2018. Vol. 5. р. 22-29 (Стаття мовою ЄС у виданні Естонії, яке включено до міжнародних наукометричних баз даних: РИНЦ, ResearchBib, Journalindex, Eurasian Scientific Journal Index, IndianScience. in, Index Copernicus (Poland), Google Scholar, WorldCat) doi: 10.21303/2504-5695.2018.00723
- O. Dzyundzya, V. Burak, І. Ryapolova, N. Voievoda, M. Shinkaruk, A. Antonenko, T. Brovenko, M. Kryvoruchko, G. Tolok, V.Mihailik (2019) Study of quality and safety parameters of liver pastes with aubergine powder . EUREKA: Life Sciences, 4, 18–27. doi: http://doi.org/10.21303/2504-5695.2019.00956.
Статті опубліковані у фахових виданнях
- Ряполова І.О., Новікова Н.В. Обґрунтування використання інгредієнтів функціонального спрямування при виробництві хлібобулочних виробівТаврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки (1) 2025 https://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10681
- Новікова Н.В., Ряполова І.О., Єфімова А. Розробка нового рецептурного складу м’яса-рибних бургерів з використанням натурального структуроутворювача Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки (1) 2025 https://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/10682
- Ряполова І.О. Татьянін І.О. Використання рослинних компонентів в технології виготовлення функціональних м'ясних продуктів Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, 2024 (2) https://journals.ksauniv.ks.ua/index.php/tech/issue/view/38
- Ряполова, І. О., Олійник, А. М. Визначення біологічної безпеки м’ясної кулінарної продукції. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, 2024 (2), 195-201. https://journals.ksauniv.ks.ua/index.php/tech/issue/view/38
- Ряполова І.О. Антонов О.О. Підвищення біологічної цінності плавлених сирів за рахунок фруктово-ягідних наповнювачів Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, 2023 (6), 167-175 https://journals.ksauniv.ks.ua/index.php/tech/issue/view/34
- Ряполова І.О.,Назаренко А. Оцінка небезпечних чинників при переробці забійних тварин Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 2023. 13(2). https://oj.tsatu.edu.ua/index.php/visnik/article/view/424
- Ряполова І.О., Теленик Я.С. Сенсорні показники якості і безпечність розроблених комбінованих м’ясних паштетів Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, 2023 (3), 70-78. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2023.3.9 11.
- Ряполова І.О., Верешко С.С., Радченко В. Досвід застосування культивованих грибів при виробництві м’ясо-рослинних консервів Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. 2021. №6 С.116-123 https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2021.6.15
- Ряполова І.О., Микулінська Д. А. Досвід застосування нетрадиційної сировини функціонального призначення у борошняних кондитерських виробах. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. 2021. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2021.1.6http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/6129
- Ряполова І.О. Експертиза м’ясних кулінарних страв дієтичного спрямування за показниками якості. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки №1. 2022. С. 125-134. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.1.14
- Новікова Н. В., Ряполова І.О. Дослідження сенсорних та мікробіологічних показників якості пельменей функціонального призначення Наукові праці Таврійського державного агротехнологічного університету. 2022 р. Вип 12 (Том 2 ) https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v12i2.322
- Ряполова І.О., Новікова Н. В., Кіпіоро І.М. Експертиза розробленої консервованої продукції функціонального призначення «Свинина з грибами» Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки №3. 2022. С. 156-167 https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.3
- Ряполова І.О., Остапчук А.А. Дослідження впливу ензимів на ступінь обробки соняшникового фузу. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, 2022 (5), 83-89. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2022.5.11
- Ряполова І.О., Верешко С.С. Експертиза м’ясної та рослинної сировини при виробництві м’ясо-рослинних консервів Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки 2021 https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2021.2.5 http://dspace.ksau.kherson.ua/handle/123456789/6128
- Ряполова І.О., Плохенко Т.В. Санітарно-гігієнічний контроль м’ясної сировини для виробництва м’ясних кулінарних виробів. Науковий вісник ТДАТУ. 2021. URL: http://www.tsatu.edu.ua/tstt/wp-content/uploads/sites/6/naukovyj-visnyk-tdatu-2021-vypusk-11-tom-1.pdf. DOI: 10.31388/2220-8674-2021-1-2
- Ряполова І.О.,Микулінська Д. А. Досвід застосування нетрадиційної сировини функціонального призначення у борошняних кондитерських виробах. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (1,) 2021. С.36-41 https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2021.1.6
- Ряполова І. О., Новікова Н. В. Санітарно-гігієнічні показники молока-сировини, які впливають на якість сиру. Вісник Херсонського національного технічного університету. 2020. №1 (72) с.129-134
- Новікова Н. В., Ряполова І.О. Проблеми впровадження інновацій у харчовій промисловості. Вісник Херсонського національного технічного університету . 2020. №1 (72) с.117-122.
- Ряполова І. О., Жогло. Є.Г. Перспективи впровадження технології виготовлення томатів в’ялених в умовах плодоовочевого комбінату «Херсон». Праці ТДАТУ. 2020. С.176–184.
- Ряполова І.О., Гончарук Д. Розробка рецептури та експертиза соусної продукції із некондиційної сировини. Вчені записки Таврійського національного університету ім. Вернадського. 2020. Т.31. №6. С.89-94
Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у т.ч. матеріали конференції)
- Ряполова І.О.Колеснікова К.Ю. Аналіз мікробіологічних ризиків при виробництві ковбас. Актуальні проблеми підвищення якості та безпека виробництва й переробки продукції тваринництва: Матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (Дніпро, 14 лют. 2020 р.) С.223-226.
- Куць А.В., Ряполова І.О. Визначення небезпечних чинників під час технологічного процесу виготовлення соусів. «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції»: 2020 рік матеріали міжнародної наукової конференції м. Херсон: ХДАУ, 2020. С. 274 - 278.
- Гончарук Д.В., Ряполова І.О. Аналіз ризиків у консервному виробництві плодоовочевої продукції «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції»: 2020 рік матеріали міжнародної наукової конференції м. Херсон: ХДАУ, 2020. С. 223- 228.
- Жогло Є.Г., Ряполова І.О. Теоретичне обґрунтування технологічного процесу консервування томатів за рахунок використання нетрадиційної сировини «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції»: 2020 рік матеріали міжнародної наукової конференції м. Херсон: ХДАУ, 2020. С. 241-245.
- Дзюндзя О.В., Ряполова І.О. Актуальні проблеми теорії і практики експертизи товарів. VІІI Міжнародна науково-практична інтернет-конференція Експертиза харчових продуктів за допомогою тест-організмів. м. Полтава, 25–26 березня 2021року.
- 6. Верешко С.С., Ряполова І.О. Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарствата харчових виробництв. ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція. Екологічний напрям безпеки харчових консервованих продуктів Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг), 30 квітня 2021року
- Микулінська Д. А., Ряполова І.О. Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми 75-та міжнародна науково-практична конференція. Використання функціональних інгредієнтів у борошняних кондитерських виробах. Національний університет біоресурсів і природокористування м. Київ, 25-26 березня 2021року
- Т.В. Плохенко, І.О.Ряполова. Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості. Міжнародна науково-практична інтернет-конференція молодих вчених та студентів Перспективні технології виробництва м'ясних січених кулінарних виробів. Хмельницький національний університет. м. Хмельницьк, 17 – 18 листопада 2021р
- Плохенко Т.В., Ряполова І.О. Контроль якості м’ясної продукції у закладах ресторанного господарства. Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні І Всеукраїнська науково-практична конференція. ХДАЕУ, м. Херсон, 23 квітня 2021року
- Верешко С.С., Ряполова І.О. Дотримання принципів концепції НАССР у консервному виробництві. Актуальні проблеми харчової промисловості та перспективи розвитку галузі ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція. ХДАЕУ, м. Херсон, 06 травня 2021.
- 11. Микулінська Д. А., Ряполова І.О. Актуальні проблеми харчової промисловості та перспективи розвитку галузі ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція. Технологічні рішення при створенні кулінарної борошняної продукції спеціального призначення. ХДАЕУ, м. Херсон, 06 травня 2021
- Плохенко Т.В., Ряполова І.О. Сучасні тенденції в подовженні терміну зберігання продуктів. Актуальні проблеми харчової промисловості та перспективи розвитку галузі ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція. ХДАЕУ, м. Херсон, 06 травня 2021
- Антоненко Н.О.,Ряполова І.О. Проблеми стресів в умовах промислової технології. Сучасна наука: стан та перспективи розвитку ІV Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених з нагоди Дня працівника сільського господарства. ХДАЕУ, м. Херсон, 17 листопада 2021 р.
- Остапчук А., Ряполова І. Вплив технологічних операцій на користь та безпеку рослинних олій Х міжнародна науково - практична конференція «Хімія, Біо - і Нанотехнології, Екологія та Економіка в Харчовій та Косметичній промисловості» 18-19 листопада 2022р. М. Харків.
- Тарадій Д., Ряполова І.О. Застосування ягідно – фруктових порошків у десертних плавлених сирах. Міжнародна науково-практична інтернет-конференція "Інноваційні технології та реалізація концепції Zero-waste у харчових технологіях і сфері ресторанного, готельного та туристичного бізнесу" (04-06 грудня 2023 року) м. Полтава, 2023
- Ряполова І.О., Чорненький Д.В. Використання неконденційної сировини для виробництва томатних соусів. Міжнародна науково-практична інтернет-конференція "Інноваційні технології та реалізація концепції Zero-waste у харчових технологіях і сфері ресторанного, готельного та туристичного бізнесу" (04-06 грудня 2023 року) м. Полтава, 2023
- Ряполова І.О., Назаренко А.А. Простежуваність як запорука випуску безпечної продукції II Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості» 10 травня 2023 року м. Херсон ХДАЕУ.
- Ряполова І.О., Теленик Я.С. Оцінка мікробіологічних ризиків при виробництві м’ясних кулінарних виробів. II Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості» 10 травня 2023 року м. Херсон ХДАЕУ.
- Ряполова І.О. Татьянін І.О. ЗАСТОСУВАННЯ СИСТЕМИ ХАРЧОВОЇ БЕЗПЕКИ ПРИ ВИРОБНИЦТВІ М’ЯСНОЇ КУЛІНАРНОЇ ПРОДУКЦІ «Сучасні аспекти технології виробництва і переробки продукції тваринництва та їх перспективи» Всеукраїнська науково-практична конференція 21-22 березня 2024 р. м. Миколаїв
- Ряполова І.О. Антонов О.О. АНАЛІЗ БІОЛОГІЧНИХ РИЗИКІВ ПІД ЧАС ВИРОБНИЦТВА ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ «Сучасні аспекти технології виробництва і переробки продукції тваринництва та їх перспективи» Всеукраїнська науково-практична конференція 21-22 березня 2024 р. м. Миколаїв
- Ряполова І.О., Аветян А.Е. Перспективи використання нішевих культур для виробництва харчових олій. Всеукраїнська науково-практична конференція «Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні» до дня пам’яті доктора с.г. професора, академіка Пелих Віктора Григоровича, 21 березня 2025 м. Кропивницький
- Ряполова І.О., Макаренко П. Інноваційні рішення при виробництві соусів Всеукраїнська науково-практична конференція «Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні» до дня пам’яті доктора с.г. професора, академіка Пелих Віктора Григоровича, 21 березня 2025 м. Кропивницький
РАГУЛЯ МАКСИМ РУСЛАНОВИЧ
Статті опубліковані у Scopus і WebofScience
- Horalskyi L., Sokulskyi I., Ragulya M., Kolesnik N., Ordin Y. Morphology, organo- and histometric features of the heart and lungs of a sexually mature domestic dog (Canis Lupus Familiaris L., 1758). Scientific Horizons. 2023. Vol. 26, №12. P. 9–21. DOI: 10.48077/scihor12.2023.09. (Scopus).
- Horalskyi L. P., Ragulya М. R., Glukhova N. M., Sokulskiy I. M., Kolesnik N. L., Dunaievska O. F., Gutyj B. V., Goralska I. Y. Morphology and specifics of morphometry of lungs and myocardium of heart ventricles of cattle, sheep and horses. Regulatory Mechanisms in Biosystems. 2022. Vol. 13, №1, P. 53–59. DOI:10.15421/022207. (Web of science)
Статті опубліковані у фахових виданнях (список «Б»):
- Горальський Л. П., Рагуля М. Р., Сокульський І. М., Колеснік Н. Л., Горальська І. Ю. Морфологічні та морфометричні особливості будови серця великої рогатої худоби. Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. Серія. Ветеринарні науки. 2021. Т. 23, № 103. С. 145–151. DOI: 10.32718/nvlvet10320.
- Horalskyi L., Ragulya M, Kolesnik N., Sokulskyi I. Peculiarities of organometry and morphoarchitectonics of the heart of the Domestic ram (Ovis aries L., 1758). Ukrainian Journal of Veterinary Sciences. 2023. Volume 14, No. 4. P. 40–56. DOI: 10.31548/veterinary4.2023.40.
- Рагуля М., Горальський Л., Сокульський І., Колеснік Н. Особливості морфоархітектоніки та морфометрії серця кроля (Oryctolagus Cuniculus L. 1758). Аграрний вісник Причорномор'я. 2023. № 108. С. 51–62. DOI: 10.37000/abbsl.2023.108.07.
- Рагуля М. Р., Горальський Л. П., Сокульський І. М., Колеснік Н. Л., Гутий Б. В. Анатомо-морфологічні особливості серця свійської собаки (Canis lupus familiaris l., 1758). Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. Серія. Ветеринарні науки. 2024. Т. 26, № 113. С. 93–101. DOI: 10.32718/nvlvet11314.
- Ragulya M., Horalskyi L., Sokulskyi I., Kolesnik N. Morphometric indicators of the heart of domestic ram – Ovis Aries L., 1758. Ukrainian Journal of Veterinary and Agricultural Sciences. 2024. Vol. 6, № 1. Р. 68–75. doi: 10.32718/ujvas6-2.11
Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у .ч. матеріали конференції)
- Горальський Л. П., Рагуля М. Р.,Сокульський І. М., Горальська І. Ю. Мікроскопічна будова та морфометрія кардіоміоцитів міокарду статевозрілих кролів. Вирішення сучасних проблем у ветеринарній медицині : матеріали VІ Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції, 15-16 лютого 2021 р. Полтава : ТОВ НВП Укрпромторгсервіс, 2021. С. 23–25.
- Горальський Л. П., Сокульський І. М., Глухова Н. М., Рагуля М. Р. Особливості мікроскопічної будови паренхіми легень та міокарду шлуночків серця у великої рогатої худоби. Актуальні питання судової ветеринарії, морфології та патоморфології : матеріали Міжнародної науково-практичної інтернет-конференціі, 17–18 червня 2021 р. Одеса : Одеський державний аграрний університет. С. 24–26.
- Горальський Л. П., Рагуля М. Р., Глухова Н. М., Сокульський І. М. Гістологічна структура міокарду шлуночків серця та паренхіми легень великої рогатої худоби. Біоморфологія ХХІ століття : матеріали XIV Міжнародної наукової конференції, присвяченої 100-річчю з часу заснування кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України, 23-24 вересня 2021 р. Київ : НУБіП України, 2021. с. 14.
- Рагуля М. Р. Особливості гістометрії міокарду шлуночків серця у жуйних та коней. Наукові читання 2020. Еколого-регіональні проблеми сучасного тваринництва та ветеринарної медицини : матеріали восьмої Всеукраїнської науково-практичної конференції, 17 листопада 2021 р., Житомир : Поліський національний університет, 2021. С. 147–150
- Горальський Л. П., Рагуля М. Р., Сокульський І.М., Горальська І. Ю. Морфометрія серця великої рогатої худоби. Наука, освіта і суспільство: нові дослідження і перспективи : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 6 травня 2022 р. Полтава : ЦФЕНД, 2022. С. 45–46.
- Горальський Л. П., Рагуля М. Р., Сокульський І. М., Горальська І. Ю. Морфометрія серця статевозрілої свійської собаки. Ветеринарна медицина: сучасні виклики і актуальні проблеми науки, освіти та продовольчої безпеки : матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції, 9–10 червня 2022 р. Житомир : Поліський національний університет, 2022. С. 104–108.
- Горальський Л. П., Сокульський І. М., Рагуля М. Р., Колесник Н. Л. Мікроморфологія серця статевозрілого свійського коня. Сучасний стан розвитку ветеринарної медицини, науки і освіти: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 35-річчю заснування факультету ветеринарної медицини, 12-13 жовтня 2022 р. Житомир : Поліський національний університет, 2022. С. 39–42.
- Горальський Л. П., Рагуля М. Р., Сокульський І. М. Анатомо-топографічна характеристика серця статевозрілого свійського собаки. Наукові читання 2022. Еколого-регіональні проблеми сучасного тваринництва та ветеринарної медицини : матеріали ІХ щорічної Всеукраїнської науково-практичної конференції, 17 листопада 2022 р. Житомир : Поліський національний університет, 2022. С. 50–55.
- Горальський Л. П., Рагуля М. Р., Сокульський І. М. Макро- та мікроморфорфологія серця великої рогатої худоби (Bos Taurus L). Ways of Science Development in Modern Crisis Conditions : матеріали IV Міжнародної науково-практичної інтернет-конференція, 8-9 червня 2023 р. Дніпро, 2023. С. 124–127.
- Рагуля М. Р., Горальсьский Л. П., Сокульський І. М. Морфофункціональна характеристика серця великої рогатої худоби – Bos Taurus Taurus L. Наукові читання 2023. Проблеми та перспективи розвитку тваринництва і ветеринарії в умовах євроінтеграції : матеріали науково-практичної конференції науково-педагогічних працівників, докторантів та аспірантів, 23 травня 2023 року. Житомир : Поліський національний університет, 2023. С. 151–155.
- Горальсьский Л. П., Рагуля М. Р., Сокульський І. М., Колеснік Н. Л. Морфологічні особливості серця статевозрілого коня. Актуальні аспекти розвитку ветеринарної медицини в умовах євроінтеграції : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції науково-педагогічних працівників та молодих науковців, 14–15 вересня 2023 р. Одеса : Одеський державний аграрний університет, 2023. С. 120–123.
- Рагуля М. Р., Горальсьский Л. П., Сокульський І. М. Морфофункціональна характеристика серця барана свійського – Ovis Aries L. Сучасні аспекти лікування і профілактики хвороб тварин : матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції, присвяченої 65-річчю з дня народження професора П.І.Локеса,19–20 жовтня.2023р. Полтава : ПДАУ, 2023. С. 143–146.
- Рагуля М. Р., Горальський Л. П., Сокульський І. М. Анатомо-гістологічна будова серця статевозрілого кроля. Наукові читання 2023. Еколого-регіональні проблеми сучасного тваринництва та ветеринарної медицини : матеріали Х щорічної Всеукраїнської науково-практичної конференції, 16 листопада 2023 р. Житомир : Полiський нацiональний унiверситет, 2023. С. 38–41.
- Рагуля М.Р., Горальський Л.П., Волківський І.А., Сокульський І.М., Колеснік Н.Л.. ПОКАЗНИКИ РОСТУ ТА ГІСТОАРХІТЕКТОНІКА ОРГАНІВ КРОЛІВ ПРИ ЗГОДОВУВАННІ КОМБІКОРМУ З РІЗНИМ ВМІСТОМ ХРОМУ. Всеукраїнська науково-практична конференція «СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТВАРИННИЦТВА УКРАЇНИ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ» ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ДОКТОРА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ НАУК , ПРОФЕСОРА , АКАДЕМІКА КОВАЛЕНКА ВІТАЛІЯ ПЕТРОВИЧА, 19 вересня 2024 р. Херсон: Херсонський державний аграрно-економічний університет.
- Горальський Л. П., Рагуля М. Р., Костюк В. К., Сокульський І. М. Визначення об’єму кардіоміоцитів та їх ядерно-цитоплазматичного відношення : Науковометодичні рекомендації. Житомир : Поліський національний університет, 2024. 32 с.
СУМСЬКА ОЛЬГА ПЕТРІВНА
Статті, що входять до Scopus
- O.Ishchenko, O.Sumska, V.Plavan, I.Liashok, I.Resnytskyi. The use of the modified starch in biologically active system/ Fibres and Textiles (3), V/25, 2018, Vlakna a textile (3), 2018) – p. 24-29.
- Sumska, O., Рanchenko, N., Ishchenko, O.; Priss, O. (ed.) (2024). Justification of the technology for the use of Phyllophora (Zernov field) carrageenan as a regulator of the consistency of food products. Food technology progressive solutions. Tallinn: Scientific Route OÜ, 222-248
Монографії, підручники, навчальні посібники
- Sumska O., Novikova N., Riapolova I. Рreparations from St.john's wort (hypericum perforatum l.) are a niche for the development of agro-industrial activitі. Формування нової парадигми розвитку агропромислового сектору в XХІ столітті» під ред. Аверчева О.В. Колективна монографія. Херсон: Ліга-Прес, 2021. Том 1.С. 92-125.
- Ряполова, І., Чернишов, І., Новікова, Н., Сумська, О. Виробництво комбінованих м'ясних консервів функціонального призначення //Еuropean science. – 2023. – №. sge17-03. – с. 29-41.
- Сумська О.П., Панченко Н.В. Екологічні аспекти та технологічний напрям використання сульфатованого сталого майбутнього: екологічні, галактану з чорноморської червоної водорості «Філофора Броді». Освіта для сталого майбутнього: екологічні, технологічні, економічні і соціокультурні питання: колективна монографія за матеріалами Всеукраїнської наукової конференції "Освіта для сталого майбутнього: екологічні, технологічні, економічні і соціокультурні питання", м. Київ, 18 жовтня 2023 року / за ред. В. П. Плаван, А. О. Касич, О. О. Бутенко. – Київ: КНУТД, 2024. – 308 с., с. 62-68.
- Горач О.О., Новікова Н.В., Дзюндзя О.В., Сумська О.П., Резвих Н.І., Ряполова і.О., Крамаренко Д.П. Термінологічний словник професійної лексики для підготовки фахівців харчової промисловості для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології» денної і заочної форм навчання. ХДАЕУ, 2023. 141 с
Патенти
- Суміш для отримання антимікробної захисної пов`язки/ Патент на корисну модель №132433; заявл.25.02.2019, опубл. 25.02.2019 р. МПК (2006.01), А61L 15/07,Бюл.№4.
- Склад для обробки вовняних, синтетичних волокон та їх сумішей/ Патент на корисну модель №126084,11.06.2018, МПК (2018.01), D06V 13/00. 11.06.2018 р. Бюл.№11.
Опубліковані статті у фахових виданнях
- Новікова Н.В., Сумська О.П. Удосконалення технології виробництва кисломолочного напою з використанням апіпродуктів. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, 2022, № 5, с. 65-70.
- Сумська О.П., Новікова Н.В., Ковпанець Є.М. Визначення вмісту органічних кислот у хімічному складі обліпихової олії, отриманої з регіональної сировини. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, 2022, № 4, с. 102-109.
- Ishchenko О., Sumska О., Smykalo К., Feshchuk Yu., Kuchynska D. Antimicrobial approaches for textiles. Technical sciences and technologies (Сhemical and food Technologies), 2023, № 4(34), С. 115-128.
- Новікова Н.В., Сумська О. П., Шумілов В.М. Оцінка фізико – хімічних та органолептичних показників якості при виготовленні маринованих курячих крилець. Таврійський науковий вісник: науковий журнал (технічні науки). 2023. Вип. 5. С. 147-153.
Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у т.ч. матеріали конференції)
- Сумська О. П., Фещук Ю. А., Гібелінда О. А., Панченко Н. В. Поліпшення технологічних характеристик трикотажного полотна шляхом застосування нанорозмірних органосиліконових пом’якшувачів ВІСНИК КНУТД, №3 (146), 2020.- С. 112-128. DOI:10.30875/1813-6796.2020.3.10
- N. Panchenko, O.Sumska, O.Riazanova Bacterial transmission through woven and nonwoven materials «Молодь – науці і виробництву – 2021: Інноваційні технології легкої промисловості» // Міжнародної науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених. Херсонський національний технічний університет. Херсон 19-20 травня 2021 р
- Sumska Olha, Feshchuk Yuliia, Polishchuk Bohdan Determination of the influence of nano sized organosilicone softeners on the yellow index of knitted fabric. «Якість та безпечність товарів» Міжнародна науково-практичної конференція. , Луцьк - 9 квітня 2021 року] / за наук. ред. д.т.н., проф. Л.І. Байдакової. Луцький національний технічний університет. Луцьк: відділ іміджу та промоцій, Луцький НТУ, 2021. 176 с., С.81. Луцький національний технічний університет. Луцьк 9 квітня 2021 р
- Panchenko N., Sumska O. Use of acridine derivative for chemical functionalisation of polyamide knitted fabric to impart multifunctional properties to medical masks «Сучасні аспекти створення лікарських засобів» Міжнар. наук.-практ. конф., присвячена 100-річчю кафедри аналітичної хімії НФаУ. Національний фармацевтичний університет. Харків 16 квітня 2021р
- Юлія Фещук, Ольга Сумська «KyivTex&Fashion», V Міжнародна науково-практична конференція текстильних та фешн технологій. Вплив обробки на колір трикотажного полотна. Київський національний університет технологій і дизайна. Київ 21 жовтня 2021 р
- Bondarenko B., Sumska O. «Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості». Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених та студентів. Enrichment beer with natural antioxidants from St. John's wort. Хмельницький національний університет. Хмельницький. 17-18 листопада 2021 р.
- Михалик К.В., Сумська О.П. Сучасні хімічні технології: екологічність, інновації, ефективність Всеукраїнська науково-пракична конференція. Визначення впливу обробки питної води турмаліновим структуризатором на її властивості як харчового продукту. Херсонський національний технічний університет. Херсон 19.05.2021р.
- Bondarenko B., Sumska O. Enrichment beer with natural antioxidants from St. John's wort/ Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості: збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції молодих вчених та студентів, 17-18 листопада 2021 р. Хмельницький : ХНУ, 2021. С. 190-192.
- Ковпанець Є., Сумська О. Обліпиха як джерело для збагачення продуктів харчування біологічно-активними речовинами/ Матеріали І Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості». –Херсон: ХДАЕУ, ВЦ «Колос». 2022. 55 с., С.15.
- Бондаренко Б., Фещук Ю. Отримання харчової добавки на основі звіробою звичайного/ Матеріали І Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості». –Херсон: ХДАЕУ, ВЦ «Колос». 2022. 55 с., С.7.
- Ніколайчук Л. Г., Сумська О.П. Актуальні недоліки зручності екіпіровки військовослужбовців в бойових умовах. «Сучасні напрями розвитку економіки, підприємництва, технологій та їх правового забезпечення»: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції 01-02 червня 2022 року, Львів, ЛТЕУ, 2022. С. 374375.
- Кіпіоро І.М., Панченко Н.В. Виробництво геродієтичних продуктів як ознака інноваційного розвитку в Україні. Формування механізмів управління якістю та підвищення конкуренто- спроможності підприємств: тези доповідей ХІV міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. молодих вчених та студентів., м. Дніпро, 5 квітня 2023 р. [Електронне видання], Дніпро, 2023. С.118-119.
- Ярош Д., Сумська О. Дослідження впливу харчових кислот на термін зберігання соку. «Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості»: ІІ Всеукраїнська науково-технічна конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених: тези доповідей, Херсон, 10 травня 2023р. [Електронне видання] – Херсон: ХДАЕУ, 2023. с.131.
- Степанська Д., Сумська О. Дослідження впливу речовин, що запобігають мікробному псуванню, на якість молока. «Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості»: ІІ Всеукраїнська науково-технічна конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених: тези доповідей, Херсон, 10 травня 2023р. [Електронне видання] – Херсон: ХДАЕУ, 2023. с. 127.
- Романенко В.А., Сумська О.П. Обліпиха як сировина для нутрітивної підтримки населення в умовах надзвичайних ситуацій «Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумернокосметичної галузей промисловості»: Матеріали V Всеукраїнської науковопрактичної конференції. 31 травня 2023 року – Хмельницький, ХНТУ, 2023. с.122-124.
- Сумська О. П., Ряполова І. О., Чернишов І.В. Філософія науково обґрунтованого нутритивного втручання в практику харчування. Матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції «Європейське майбутнє: філософсько-освітні студії», присвяченої Дню Європи. ХНТУ. м.Хмельницький, 2024. С. 323-331
КАРПЕНКО ОЛЕКСАНДР ВОЛОДИМИРОВИЧ
Статті, опубліковані у Web of Science
- V. Khalak, A. Horchanok, O. Kuzmenko, L. Lytvyschenko, I. Porotikova. Meat qualities of pigs of different genotypes by melanocortin receptor gene 4 (MC4R) and its onnection with some biochemical indicators of blood serum.// AgroLife. Buchares. Romania, 2021, Volume 10 (2). Р. 64-70. URL:http://animalsciencejournal.usamv.ro/pdf/2021/issue_2/Art8.pdf
Опубліковані статті у фахових виданнях
- Карпенко О.В., Юзюк Т.В., Оцінка генетичної дискретності кросів птиці. Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. Вип. 110. Т. 2. Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2019. С.45-50. DOІ https://doi.org/10.32851/2226-0099.2019.110-2.7
- Пелих В.Г., Карпенко О.В., Сопочев І.В., Рожков В.В., Дослідження впливу режимів обжарювання на функціонально-технологічні показники варено-копченої ковбаси «Фірмова». Agrarian bulletin of the Black sea littoral. Sciennticfic jonal . Odessa. 2019. Issure 95. P.73-77. DOI https://doi.org/10.37000/abbsl.2019.95.13
- Карпенко О.В., Козка Ю.О., Дослідження особливостей виробництва варено – копчених ковбасних виробів з застосуванням консервантів та різних видів оболонок. Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. Вип. 116. Т. 1. Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2020. С.153-158. DOI https://doi.org/10.32851/2226-0099.2020.116.1.21
- Карпенко О.В., Рак О.В., Дослідження якісних показників варених ковбасних виробів з м’ясом птиці із додаванням вологоутримуючих добавок. Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. Вип. 116. Т. 1. Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2020. С.153-158. DOI https://doi.org/10.32851/2226-0099.2020.116.1.2 Карпенко О.В., Ведмеденко О.В. Дослідження елементів технології відтворення стада курей м’ясних кросів. Таврійський науковий вісник. Серія: Сільськогосподарські науки / Херсонський державний аграрно-економічний університет. Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2021. (категорія Б). Вип. 118. С. 230-234. DOI https://doi.org/10.32851/2226-0099.2021.118.28
- Карпенко О.В., Баюра Б.М., Фізяр Л.С. Дослідження факторів освітлення та годівлі підчас утримання промислового стада курей – несучок в господарствах південного регіону України. Таврійський науковий вісник. Серія: Сільськогосподарські науки / Херсонський державний аграрно-економічний університет. Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2021. (категорія Б). Вип. 119. С. 183-188. DOI https://doi.org/10.32851/2226-0099.2021.119.24
- Карпенко О.В., Анциферов Д.Г. Оцінка якості зразків яєць різних виробників на основі органолептики та експериментальних досліджень із використанням методів сенсорного аналізу. Таврійський науковий вісник. Серія: Сільськогосподарські науки / Херсонський державний аграрно-економічний університет. Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2021. (категорія Б). Вип. 120. С. 213-221. DOI https://doi.org/10.32851/2226-0099.2021.120.28
- Карпенко О.В., Самойленко А.М. Дослідження впливу різних параметрів оглушення птиці на якісні показники тушок. Таврійський науковий вісник. Серія: Сільськогосподарські науки / Херсонський державний аграрно-економічний університет. Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2021. (категорія Б). Вип. 122. С. 186-192. DOI https://doi.org/10.32851/2226-0099.2021.122.27
- Чернишов І.В., Ушакова С.В., Каращук Г.В., Карпенко О.В., Левченко М.В. РЕСУРСОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ ПЕРВИННОЇ ОБРОБКИ МОЛОКА В УМОВАХ ПІВДНЯ УКРАЇНИ. Таврійський науковий вісник. Серія: Сільськогосподарські науки / Херсонський державний аграрно-економічний університет. Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2023. (категорія Б). Вип. 130. С. 406-412. DOI https://doi.org/10.32851/2226-0099.2023.130.55
- Карпенко О.В., Аверчева Н.О. Виробництва м’яса перепелів у фермерських господарствах південного регіону України. Таврійський науковий вісник. Серія: Сільськогосподарські науки / Херсонський державний аграрно-економічний університет. Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2023. (категорія Б). Вип. 130. С. 343-351. DOI https://doi.org/10.32851/2226-0099.2023.130.46
- Карпенко О.В. Дослідження впливу риб’ячого жиру на показники м’ясної продуктивності курчат- бройлерів. «Modern challenges to science and practice», January, Varna, Bulgaria, 2022. Р. 44-48.
- 14. Карпенко О.В. Вплив різних рівнів енергії, протеїну та лізину в комбікормах на продуктивні якості м’ясних качок. «Modern scientific research: achievements, innovations and development prospects», January. MDPC Publishing, Berlin, Germany. 2022. Р. 31-36.
- Карпенко О.В. Світло, як один із факторів впливу на продуктивні та відтворювальні показники м’ясо-яєчних курей. “Europeanscientificcongress” Barca Academy Publishing, Madrid, February Spain. 2023. Р. 18-22.
- Карпенко О.В. Умови відновлення виробництва м’яса перепелів для фермерських господарств типових для південного регіону України. “Scienceandinnovationofmodernworld”. Cognum Publishing House, London, United Kingdom. March. 2023.. Р. 19-26
- Карпенко О.В. Дослідження ефективності процесу примусовій відгодівлі мускусних селезнів. “Scientific fundamentals of solving modern scientific problems”. Varna, Bulgaria. April. 2023.. Р. 198-201..
- Карпенко О.В. Формування якості при виробництві м’ясних хлібів в умовах приватних підприємств півдня України. Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. Серія: Сільськогосподарські науки. Херсон, 2023. Вип. 133. С. 226-232 .
- Карпенко О.В. Шляхи відновлення виробництва м’яса бройлерів для фермерських господарств в умовах півдня України. Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. Серія: Сільськогосподарські науки. Херсон, 2023. Вип. 133. С. 232-238 .
- Карпенко О.В. Оцінка якості швидкозаморожених напівфабрикатів за органолептичними показниками в умовах приватних підприємств південного регіону України. Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. Серія: Сільськогосподарські науки. Херсон, 2023. Вип. 134. С. 269-275.
- Аверчева Н.О., Карпенко О.В. РОЗВИТОК ОРГАНІЧНОГО СЕКТОРУ У ЯЄЧНОМУ ПТАХІВНИЦТВІ. Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. Серія: Економіка Херсон, 2023. Вип. 18. С. 17-29.
- Карпенко О.В. ЗАСТОСУВАННЯ ПРОБІОТИКІВ ЯК АЛЬТЕРНАТИВА АНТИБІОТИКАМ. "METHODICAL AND PRACTICAL METHODS OF CREATING INVENTIONS". International Science Group Sofia, Bulgaria. October, 2023. Р. 14-17 [Електроний журнал] DOI 10.46299/ISG.2023.2.6.
- Карпенко О.В. ВПЛИВ ФАКТОРІВ НА ОРГАНІЗАЦІЮ СИСТЕМИ «ЖИВОЇ МАСИ» У КАЧОК УКРАЇНСЬКИХ ПОПУЛЯЦІЯХ. “Topical aspects of modern scientific research”. CPN Publishing Group, Tokyo, Japan. October, 2023. Р. 21-24 .
- Карпенко О.В., Данилів І. О. Дослідження показників якості при виробництві м’ясних хлібів в умовах приватних підприємств півдня України. Матреіали “Modern research in science and education”. November. 2023, BoScience Publisher, Chicago, USA. Р. 41-46.
- Карпенко О.В., Івашко Б.Р. Удосконалення виробництва м’яса бройлерів для фермерських господарств в умовах півдня України. "Modern technologies of human development". November. 2023. Bordeaux, France. Р. 17-22.
- Карпенко О.В., Ліснугін Б.О. Дослідження якості швидкозаморожених напівфабрикатів за органолептичними показниками в умовах приватних підприємств південного регіону України. Матеріали "Promising ways of information technology development", November. 2023. Bilbao, Spain. Р. 17-23.
- Карпенко О.В., Горгадзе Д.Д. Розвиток галузі перепелівництва в південних регіонах України. "Science and Technology: New Horizons of Development". International Scientific Unity. May. 2025. Prague, Czech. Republic. РР. 21-25.
- Карпенко О.В., Рєзнік К.М. Застосуванням кліткового обладнання для вирощування курчат - бройлерів в умовах фермерських господарств Херсонської області. «Science and Information Technologies in the Modern World», International Scientific Unity. May. 2025. Athens, Greece. РР. ISBN 979-8-89704-987-5 (series).
- Карпенко О. В. Запровадження технології виробництва та переробки молочної продукції в умовах фермерського господарства півдня України. Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. Херсон, 2024. Вип. 139. С.213-218.
- Карпенко О.В. Дослідження можливості організації технології вирощування каченят на м’ясо в умовах приватних підприємств Херсонської області. Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. Херсон, 2024. Вип. 140 С.442-447.
- Карпенко О.В. Дослідження технології виробництва продукції птахівництва для фермерських господарств південного регіону України на основі використання курей з подвійною продуктивністю. Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. Херсон, 2024. Вип. 140. С.437-442.
- Карпенко О.В. Оцінка можливості виробництва м’яса індиків в умовах приватних підприємств типових для південного регіону України. Таврійський науковий вісник. 2025. Вип. 142. С. 231-237.
Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у т.ч. матеріали конференції)
1. І Міжнародна науково- практична інтернет конференція «Інтеграція освіти, науки та бізнесу в сучасному середовищі: зимові диспути» (6-7 лютого 2020 р. Дніпро).
2. Abstracts of V International Scientific and Practical Conference. (Lviv, Ukraine 2-3 March 2020).
3. Modern Movement of Science: abstracts of the 10th International Scientific and Practical Internet Conference. (April 2-3, 2020. – Dnipro).
4. Abstracts of VI International Scientific and Practical Conference. «Eurasian scientific congress» (Barcelona, Spain 14-16 June 2020).
5. «Topical issues of the development of modern science» (May 6-8, 2020) Publishing House “ACCENT”, Sofia, Bulgaria.
6. Abstracts of III International Scientific and Practical Conference «Eurasian scientific congress» (Barcelona, Spain 22-24 March 2020).
7. Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми підвищення якості та безпеки виробництва й переробки продукції тваринництва». (14 лютого 2020 р. – м. Дніпро).
8. Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах Євроінтеграції» присвяченій 80-річчю від дня народження д.с.-г.н, професора, член-кореспондента НААНУ Коваленка В.П., ДВНЗ «ХДАУ (м. Херсон, 11 вересня 2020 р.).
9. 74 –а Всеукраїнська науково-практична конференція вчених, аспірантів і студентів «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми». (26-27 березня 2020 року. - НУБІП України, м. Київ).
10. PrioritydirectionsofscienceandtechnologydevelopmentVII Международная научно-практическая конференция. (21.03.- 23.03. 2021 р. – м. Київ).
11. Сучасний рух науки ХІІ Міжнародна науково– практична інтернет – конференція (1.04.2021-2.04.2021 р. – м. Дніпро).
12. Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства Х Міжнародна науково- практична конференція вчених , аспірантів і студентів. (22.04.-23.04.2021 р. - Національний університет біоресурсів і природокористування України. м. Київ).
13. Актуальні проблеми підвищення якості та безпека виробництва й переробки продукції тваринництва Міжнародна науково-практична конференція. (4.06.2021 р. - Дніпровський державний аграрно – економічний університет, Дніпро, Україна).
14. Всеукраїнська науково-практичної конференції Сучасна наука: стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах Євроінтеграції» (23 вересня 2021 р. Херсон).
15. І Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи розвитку виробництва і переробки продукції тваринництва в різних агрокліматичних зонах України та світу», ХДАЕУ. м. Херсон, 8.04.2022 р (інтернет-конференція)
16. XXI International Scientific and Practical Conference. «Informational, modern and recent theories of development» Madrid, Spain. 29-31 May. 2023..
17. Міжнародна науково-практична конференція "METHODICAL AND PRACTICAL METHODS OF CREATING INVENTIONS". International Science Group Sofia, Bulgaria. October, 2023.
18. Міжнародна науково-практична конференція “Topical aspects of modern scientific research”. CPN Publishing Group, Tokyo, Japan. October, 2023.
19. . Міжнародна науково-практична конференція “Modern research in science and education”. November. 2023, BoScience Publisher, Chicago, USA.
20. Міжнародна науково-практична конференція "Modern technologies of human development". November. 2023. Bordeaux, France.
21. Міжнародна науково-практична конференція "Promising ways of information technology development", November. 2023. Bilbao, Spain.
22. Всеукраїнська науково-практична конференція «ГОРИЗОНТИ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА ТА ПЕРЕРОБКИ В УКРАЇНІ», до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка ПЕЛИХА Віктора Григоровича, Херсонський ДАЕУ, 21 березня 2024 р.
23. Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні вектори розвитку аграрної науки», присвяченій 150-річчю створення Херсонського державного аграрно-економічного університету, що відбудеться 17-18 вересня 2024 р., Херсон, ХДАЕУ.
24. Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні: Всеукраїнська науково-практична конференція до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Пелиха В. Г. 21 березня 2025 року. м. Кропивницький
ОВДІЄНКО КРІСТІНА ТАРАСІВНА
Підручники
- Кушнеренко В.Г., Ряполова І.О., Овдієнко К.Т. Навчальний посібник «Гігієнічна оцінка мікроклімату тваринницьких підприємств» для здобувачів вищої освіти освітніх програм «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». http://dspace.ksaeu.kherson.ua/handle/123456789/9641
Статті опубліковані у фахових виданнях
- Овдієнко А.М., Овдієнко К.Т., Корбич Н.М. Бджільництво України – виробництво та експорт. Таврійський науковий вісник: Науковий журнал. Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2020. Вип. 116. С. 123-129.
- Пелих Н.Л., Овдієнко К.Т., Юзва Ю.С. Ефективність вирощування свиней великої білої породи різної селекції. Таврійський науковий вісник. Вип. 134. Ст. 291-296. https://www.tnv-agro.ksauniv.ks.ua/archives/134_2023/zmist.pdf
Наукові роботи надруковані в інших виданнях (у т.ч. матеріали конференції)
- Овдієнко А.М.,Овдієнко К.Т., Корбич Н.М. Породи бджіл України. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матеріали міжнародної науково-практичної конференції., присвяченої пам’яті проф. В.П. Коваленка, 11.09.2019 р. Херсон: ДВНЗ «ХДАУ», 2020. С. 136-140.
- Овдієнко К. Т., Корбич Н.М. Порівняльна оцінка якості меду в Україні та країнах ЄС. «Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі»: матеріали ІІ Всеукраїнської студентської інтернет-конференції Херсонський державний аграрно-економічний університет, 6 травня 2021 р. С. 45-48.
- Овдієнко К. Т., Корбич Н.М. Додаткова продукція бджільництва- характеристика та використання. «Сучасна наука: стан та перспективи розвитку»: матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених з нагоди Дня науки. Херсонський державний аграрно-економічний університет, 19 травня 2021 р. С. 105-107.
- Овдієнко К. Т., Корбич Н.М. Особливості показників продуктивності бджіл різних порід в умовах ФГ «Два князя» Веселівського району Запорізької області. «Сучасна наука: стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах Євроінтеграції»: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції, 23 вересня 2021 р. Херсон. С. 43-46.
- Овдієнко К.Т. Дослідження особливостей зміни клімату та його вплив на медоносну бджолу. Перспективи розвитку виробництва і переробки продукції тваринництва в різних агрокліматичних зонах України та світу: Міжнародна науково-практична конференція, м. Херсон, ХДАЕУ. 08 квітня 2022 року.
- Овдієнко К.Т Сучасний розвиток досліджень натурального (органічного) та фальсифікованого меду. Сучасна наука: Стан та перспективи розвитку у сільському господарстві. V Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених з нагоди Дня науки в Україні. м. Херсон, ХДАЕУ. 19 травня 2022 року.
- Овдієнко К.Т. Аналіз технології виготовлення варених ковбас. «Молодь - науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості» мат. II Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених (10 травня 2023 року) м. Херсон, 2023. С.87-88.
- Овдієнко К.Т. Прояв забійних якостей свиней. «Сучасна молодь в світі інформаційних технологій» мат. IV Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції молодих вчених та здобувачів вищої освіти (19 травня 2023 року) м. Херсон.,2023. С.40-41.
- Овдієнко К.Т. Ефективність використання кнурів англійської селекції для підвищення відгодівельних якостей свиней. Всеукраїнська науково-практична конференція «Горизонти розвитку сільськогосподарського виробництва та переробки в Україні» до дня пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Пелиха Віктора Григоровича, м.Херсон, ХДАЕУ, 21.березня 2024
- Овдієнко К.Т. Ефективність використання зарубіжного генофонду свиней регіональних програмах схрещування. Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні аспекти технології виробництва і переробки продукції тваринництва та їх перспективи» 21-22 березня 2024 р. м. Миколаїв.














