ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Науковий гурток «Креативна економіка»

У грудні традиційно підводимо підсумки наукової роботи за І семестр 2023-2024 н. р. Здобувачі вищої освіти активно приймали участь у наукових дослідженнях під час вивчення окремих дисциплін, презентували результати на наукових конференціях, писали наукові роботи на конкурс.

Підсумкове заняття наукового гуртка «Креативна економіка» було присвячене актуальній проблемі, яка хвилює кожного українця, адже після війни необхідно відбудовувати економіку, вагома роль у цих процесах належить владним державним структурам. Тема гуртка «Державне регулювання економічних процесів в умовах війни і післявоєнної відбудови України» була розкрита здобувачами в наступних виступах.

Аліна МІХЄЄВА обґрунтувала державне регулювання економічних процесів в умовах війни і післявоєнної відбудови України у сфері будівництва, акцентувала увагу необхідності відбудови житла і підприємств на деокупованих територіях, активізації будівельного бізнесу в цілому. Розкрила складові державних програм відновлення економіки.

Ганна ХОМУЛА презентувала доповідь на тему «Антиінфляційна політика в сучасних умовах», розкрила складові монетарної і фіскальної політики держави, рівень інфляції в період війни і антиінфляційні заходи у післявоєнній відбудові країни.

Аліна ЩЕПАНЯК висвітлила шляхи розв’язання проблем розвитку окремих галузей, описала проблеми дефіциту інвестицій, зниження споживання, зростання конкуренції з боку інших країн. Тому державі необхідно забезпечити стабільність макроекономічної ситуації, сприяти відновленню виробництва, розвивати експорт, інвестувати в інновації.

Арсен ЄФРЕМОВ поділився досвідом своєї наукової роботи на тему «Впровадження принципів ESG при повоєнному відновленні України», за результатами якої він одержав перемогу у ІІІ Всеукраїнському конкурсі наукових робіт здобувачів вищої освіти та молодих учених «БІЗНЕС І ПРАВА ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ ТА РІШЕННЯ ПІД ЧАС ВІЙНИ І ПОВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ» з нагоди 75-річчя Загальної декларації прав людини.

Взагалі, участь у наукових гуртках формує у здобувачів більш відповідальне ставлення до проведення наукових досліджень; системний підхід і критичне осмислення літературних джерел; негативне ставлення до плагіату при написанні наукових робіт, рефератів, кваліфікаційних дипломних робіт; практичні навики презентації результатів і структуризації наукових доповідей.

Запрошуємо до участі у науковому гуртку Креативна економіка!

Автор доц. Наталія АВЕРЧЕВА