ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

«Сучасні аспекти і проблеми розвитку підприємств в умовах війни і післявоєнної відбудови економіки України». Актуальна тема засідання наукового гуртка «Креативна економіка»

21.11.2023 р. на кафедрі соціальних та поведінкових наук відбулося чергове засідання наукового гуртка «Креативна економіка» з теми «Сучасні аспекти і проблеми розвитку підприємств в умовах війни і післявоєнної відбудови економіки України».

Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів спеціальності 051 Економіка та 072 Фінанси, банківська справа та страхування представляли результати своєї наукової роботи. Тема засідання розглядалась в аспекті різних галузей, зокрема, аграрного сектору економіки, сільськогосподарського машинобудування, інвестиційного забезпечення.

Викликала зацікавленість наукова доповідь Арсена ЄФРЕМОВА з теми «Проблеми і перспективи відродження підприємств на деокупованих територіях», оскільки актуальність її є незаперечною для Херсонської області і кожного херсонця. В якості проблем висвітлені необхідність розмінування сільськогосподарських угідь, відновлення систем зрошення, створення сприятливого середовища для розвитку підприємництва. Запропоновано заходи експортної орієнтації для післявоєнної відбудови економіки та напрями залучення державної підтримки.

Тетяна ЗУБІК презентувала тему розвитку вітчизняного сільськогосподарського машинобудування як перспективної галузі, здатної посісти відповідну нішу в експорті. Надала характеристику вітчизняним підприємствам з машинобудування сільськогосподарської техніки.

Валерія СУШИЧ розкрила основні напрями підвищення ефективності фінансово-господарської діяльності підприємств. Наголосила на тому, що в період війни складно адаптуватися до змін, впроваджувати інноваційні рішення, ефективно управляти ресурсами.

Даніл ЗУБІК акцентував увагу на тому, що в Україні найбільш пріоритетним завданням є створення ефективного  механізму формування інвестиційного клімату у сфері агропромислового комплексу для забезпечення стійкого розвитку як окремих підприємств сфери, так і усієї галузі.

Доповіді учасників гуртка переконали, що підприємства після війни  здатні відновити свій виробничий і ресурсний потенціал, а Україна спроможна зайняти передові позиції в світі не тільки у сфері торгівлі продовольством, а й найсучаснішою агротехнікою.

Приєднуйтесь до роботи наукового гуртка і нових наукових досліджень!

Відбудуємо Україну разом!

Автор: доц. Наталія АВЕРЧЕВА 21.11.2023 р.