ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», присвячене Міжнародному дню студента

15 листопада відбулося засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», присвячене Міжнародному дню студента. Не всі знають, що у світі святкують три свята, присвячені студентству: TheInternationalStudentsDay, WorldStudentDay та NationalStudentDay. Здобувачі вищої освіти ХДАЕУ, як то кажуть, відчули різницю між цими святами, які відзначають 17 листопада, 15 жовтня та 4 жовтня, відповідно.

Багато університетів США святкують Національний день студента, метою якого є святкування та популяризація соціальної відповідальності студентів. Саме книжкові магазини університетів заохочують студентів ділитися історіями про те, як вони працюють волонтерами та допомагають своїй спільноті, щоб отримати шанс виграти призи.

Всесвітній день студента – це чудова нагода відсвяткувати та визнати різноманіття та інклюзивність нашого глобального студентського населення. Визнаючи студентів різного походження – раси, статі, релігії, соціально-економічного статусу тощо – ми показуємо їм, що їх цінують і поважають такими, якими вони є.

Міжнародний день студента зазвичай асоціюється з молодістю, романтикою та веселощами, але, як зазначила доцентка кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук Юлія Главацька, веселощам передувала трагедія. 17 листопада 1939 року фашисти заарештували та розстріляли лідерів чеської Спілки студентів. 1200 студентів було заарештовано та відправлено до концтабору в Заксенхаузен. Дев’ятьох студентів та активістів студентського руху стратили без суду в катівнях в’язниці у празькому районі Рузині. За наказом Гітлера, всі чеські вищі навчальні заклади були закриті до кінця війни. На честь цих подій на Всесвітньому конгресі студентів було встановлено Міжнародний День студента. В Україні День студента було призначено президентським указом 1999 року.

Здобувачі Херсонського державного аграрно-економічного університету ознайомилися з традиціями деяких закладів вищої освіти світу та України щодо святкування Міжнародного дня студента.

Викладачі кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук щиро вітають все студентство нашого закладу з цим святом. Бажаємо вам успіху, натхнення, міцного здоров’я та звитяжної перемоги!!!!

Education is the passport to the future, for tomorrow belongs to those who prepare for it today” – «Освіта – це паспорт у майбутнє, бо завтрашній день належить тим, хто готується до нього сьогодні».

Автор – доцентка кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук Главацька Ю.Л. (15.11.2023).