ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації»

Сьогодні здобувачі освіти економічного факультету занурилися у світ історії та традицій свята Гелловін, яке святкується щорічно 31 жовтня. Наш друг з Ірландії Брендан Моллой розповів студентам про історію та традиції святкування в Ірландії, а також в інших країнах світу. Традиція святкування Гелловіну сягає корінням часів древніх кельтів, які мешкали на території Британії, Ірландії та Франції близько 2 тисяч років тому.

Учасники зустрічі дізналися про походження свята, його головний символ Jack-o-Lantern,  особливості святкування та традицію trick-or-treat. В ході зустрічі здобувачі також розширили свій вокабуляр за допомогою «хмари слів» та закріпили свої знання, використовуючи ігрову платформу «Kahoot».

Вдягати лячні костюми – ще одна традиція Гелловіну. Люди щороку витрачають багато часу та коштів, аби з'явитися в найоригінальнішому образі. Студенти також поділилися ідеями своїх костюмів на Гелловін, серед яких були дуже неординарні образи.

Дякуємо нашому другу Брендану за чудову та пізнавальну зустріч, яка сприяла не тільки вдосконаленню комунікативних навичок, а й мультикультурному збагаченню особистості. Сподіваємося зустрітися знову і обговорити не менш цікаві теми.

Автор: Олена Кан – доцент кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук (31.10.2023)