ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації»

18 жовтня відбулося засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», присвячене Всесвітньому дню продовольства, який відзначають щорічно 16 жовтня, в день заснування Продовольчої та сільськогосподарської організації (Food Agriculture Organization, FAO).

У форматі онлайн-заняття здобувачі першого (бакалаврського) рівня освіти дізналися, що основним завданням FAO є позбавлення світу від голоду шляхом висвітлення проблем розвитку сільського господарства, яке спроможне покращити становище вразливих верств населення.

Здобувачі актуалізували лексику з теми, практикували вживання тематичного словника та активно брали участь в обговоренні питань традиційних схем харчування, поширення вегетаріанства в тропічних країнах. 

Здобувачі переглянули відеоматеріал англійською мовою, в якому була представлена вражаюча статистична інформація про забезпеченість продуктами харчування населення країн третього світу. Було зазначено, що голод може стати найголовнішою проблемою, з якою зіштовхнеться людство вже найближчим часом через нераціональне використання всіх дарів землі.

Під час обговорення учасники наукового гуртка дійшли висновку, що харчування населення залежить від економічного розвитку країн, тому проблеми в цій сфері потрібно вирішувати не тільки на індивідуальному рівні, а й на рівні уряду та міждержавних угод.

Автор: Макухіна С. В. (18.10.23)