ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Туристична Херсонщина»

19 травня 2023 року на економічному факультеті відбулося чергове засідання наукового гуртка «Туристична Херсонщина». Тема засідання: «Перспективні напрямки розвитку туризму».

Керівник гуртка – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов ХДАЕУ Миргородська Олена Леонідівна, звернувшись до досвіду трьох країн, відомих як Бенілюкс, ознайомила присутніх із перспективними напрямками розвитку туризму в європейському регіоні.

Керівником було детально проаналізовано основні напрямки спеціалізованого туризму королівства Бельгіїя. Зокрема, акцентовано увагу студентів на діловому (політичному), фестивальному, гастрономічному, лікувально-оздоровчому, активному, пляжному туризмі цієї країни. Несподіваним для студентів спеціальності 242 Туризм, став той факт, що будівлі Європейського Парламенту та Європейської Комісії (м. Брюссель) є важливими туристичними локаціями і щороку приймають тисячі туристів.

Подаючи інформацію щодо напрямків туризму королівства Нідерланди, доц. Миргородська О.Л. звернула увагу присутніх на те, що в країні активно розвивається велосипедний туризм. Причому, країна пропонує не лише маршрути, що поєднують історико-культурні об'єкти, а й активно рекламує локації для велосипедистів-екстремалів.

Порівнюючи фестивальний туризм королівства Бельгія та королівства Нідерланди, керівник гуртка акцентувала увагу присутніх на тому, що тематика фестивалів може бути доволі різноманітною. Зокрема, якщо у Бельгії домінують музичні фестивалі, то у Нідерландах – це фестивалі квітів, фестивалі-карнавали і, навіть, Міжнародний фестиваль конопель.

Несподіваною для членів гуртка виявилась інформація щодо напрямків розвитку туризму у мініатюрній європейській країні – Люксембург. Окрім багатої історико-культурної спадщини, туристам пропонують різні напрямки активного туризму (велосипедний, пішохідний, гірськолижний), відвідування фестивальних заходів, відпочинок на бальнеологічному курорті. Але, найбільш несподіваним є розвиток винного туризму у цій країні. Поціновувачам якісних білих вин пропонують водний (річкою Мозель, катером) та сухопутний (туристичним трамвайчиком) маршрути із дегустацією вин, що виробляються за традиційними старовинними технологіями.

Студенти, присутні на засіданні гуртка, активно обмінювались думками з приводу отриманої інформації. А керівник гуртка наголосила на тому, що досвід країн Бенілюкс, кожен з них може використовувати у своїй подальшій професійній діяльності.

Окрім повідомлення корисної інформації щодо перспективних (спеціалізованих) напрямків розвитку туризму, доцент Миргородська О.Л. відповіла на запитання студентів, які стосувалися проходження виробничої практики.

Автор: Олена МИРГОРОДСЬКА