ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Віртуальна мандрівка «зі смаком» «Гастрономічні музеї Польщі: цікаві ідеї для України»

18 травня 2023 року, у Міжнародний день музеїв, здобувачі спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа, 242 Туризм та 051 Економіка разом зі старшим викладачем Вікторією Дугою поринули у неймовірну віртуальну подорож «зі смаком» музеями Польщі, яку організувала в місті Познань Оксана Токовило, завідувач відділу краєзнавства КЗ «Херсонська обласна універсальна бібліотека імені Олеся Гончара». Оксана презентувала віртуальний тур на тему «Гастрономічні музеї Польщі: цікаві ідеї для України», під час якого здобувачі ознайомилися з кулінарними традиціями країни, оригінальними технологіями приготування місцевих страв, традиціями їх споживання, роллю гастрономічних музеїв у пізнанні місцевої культури через національну кухню.

Також дізналися, з якими історичними подіями пов'язана поява певних страв. Особливо зацікавив досвід використання величезних можливостей музеїв у привабленні відвідувачів: різноманітні інтерактивні шоу, корпоративні заходи, сімейні свята, фотосесії, фестивалі тощо.

Ця зустріч дала змогу задуматися про роль гастрономічних турів та музеїв у повоєнному відновленні Херсонщини, про те, яким повинен бути їх формат, щоб відповідати вимогам сучасності. Здобувачі дискутували як можна популяризувати гастрономічний потенціал області не тільки на всеукраїнському, а й на міжнародному рівні.

Наприкінці зустрічі всі «загорілися» бажанням відвідати в найближчий час один із музеїв уже офлайн, пізнати та спробувати щось нове, отримати певні емоції та насолоду від спілкування.

Щиро вдячні Оксані за професійний підхід до справи, натхнення та цінний досвід.

Участь здобувачів у заході відбулася у межах наукового гуртка «Туристична Херсонщина» кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов ХДАЕУ.

Автор: Вікторія Дуга – старший викладач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов