ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Робота наукового гуртка «Економічна теорія»

04 травня 2023 р. викладачі кафедри загальноекономічної підготовки провели чергове засідання наукового гуртка «Економічна теорія». В його роботі прийняли активну участь здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня.

Чернишова Валерія презентувала тему дослідження «Ринкова інфраструктура як ключовий фактор розвитку економіки України», обговорили актуальні питання сьогодення щодо відновлення інфраструктури аграрного ринку, налагодження логістичних зв’язків виробників і споживачів.

Ластовська Вікторія розкрила тему бідності і рівня життя населення, акцентувала увагу на проблемах розподілу доходів в Україні, приватизаційних процесах і поділі суспільства на багатих і бідних. Обґрунтувала висновки щодо післявоєнного розвитку економіки країни та підвищення добробуту народу.

Мартіянова Дар’я розкрила тему інфляції та її негативних наслідків для населення і економіки в цілому. Вели мову про високий рівень інфляції в поточному році і можливості виходу країни із кризового стану, про необхідність проведення жорсткої монетарної політики державою у післявоєнний період.

Доцент Аверчева Н.О. ознайомила учасників гуртка із структурою сайту Державної служби статистики України, як одним із основних джерел інформації для підготовки наукових робіт, зокрема написання рефератів, доповідей, конкурсних робіт. Знову акцентувала увагу на правилах цитування і плагіаті у наукових текстах.

Запрошуємо здобувачів до участі у роботі гуртка! Наступне заняття плануємо провести за темою «Макроекономіка».

Автор: Наталія АВЕРЧЕВА (05.05.2023 р.)