ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Успішний підприємець»

Руйнівна війна негативно вплинула на український ринок і сьогодення вимагає ефективного функціонування бізнесу для відновлення економіки. Наразі ми бачимо, що відбулася певна адаптація бізнесу до умов війни. Проте, для продовження ефективної роботи підприємцям необхідні постійні замовлення, нові ринки збуту, великі інвестиції на розвиток власної справи, а також допомога у вирішенні проблем логістики і все це пов’язане з виникненням певних ризиків. Як їх передбачити та шляхи зменшення негативного впливу на бізнес розглядались на черговому засіданні наукового гуртка здобувачами спеціальностей 051 Економіка, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, 071 Облік і оподаткування на загальну тему: «Підприємницькі ризики у різних сферах діяльності».

Керівник гуртка доцент Бойко Л.О. розповіла про можливі шляхи виживання українського бізнесу в умовах війни. Доповідач відмітила, що Україна має величезні перспективи, значні можливості та цінні природні ресурси для успішного відновлення економіки держави. Але для отримання нових інвестицій конче потрібне переможне завершення воєнних дій та зняття низки вимушених обмежень, які виступають стримуючим фактором для ефективної роботи бізнесу.      

Гуртківці для обговорення підготували цікаві доповіді з презентаціями, зокрема Шевченко Марина доповідь на тему «Комерційні ризики у підприємницькій діяльності»,  Гонтарук Анастасія – «Ризик-менеджмент у підприємницькій діяльності», Легуша Євген – «Підприємницькі ризики: венчурний капітал», Деркач Владислав – «Підприємницький ризик: причини та наслідки», Луцюк Ольга – «Виробничі ризики у підприємницькій діяльності», Лопушенко Інна – «Фінансові ризики у підприємницькій діяльності». Здобувачі вищої освіти активно обговорювали порушену проблематику і результати їх досліджень знайдуть відображення у вигляді тез на науковій студентській конференції.

Автор: Людмила БОЙКО (31.03.23 р.)