ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Робота наукового гуртка «Економічна теорія»

10 листопада 2021 р. на засіданні наукового гуртка «Економічна теорія» координатором виступила в. о. завідувача кафедри загальноекономічної підготовки доцент Аверчева Н.О., акцентувала увагу на багатогранності та актуальності обраної тематики. Члени гуртка, здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 073 Менеджмент та 051 Економіка вели науковий пошук вирішення проблеми підвищення конкурентоспроможності національної економіки.

Зокрема, роль конкуренції у формуванні сучасних ринкових відносин висвітлила Морару Ольга. Досліджувала та презентувала вплив монополістичних об’єднань на рівень конкуренції ринку алкогольної продукції України Берлізова Карина. Про негативний вплив інфляційних процесів на розвиток економічної системи країни розповіла Мельник Карина. Необхідність забезпечення цінової конкурентоспроможності вітчизняних товаровиробників обґрунтував Шило Євген.

Особливий інтерес гуртківців викликали питання забезпечення сучасних вимог європейського ринку до якості і безпечності харчових продуктів продукції, які вивчала і презентувала Калащук Каріна. Васильчук Дар’я звернула увагу, що серед Топ-10 українських продуктів на європейському і світовому ринку мало продукції кінцевого споживання, Україна виступає експортером сільськогосподарської сировини, металопрокату, деревини, що вимагає розвивати сферу переробки для формування високого рівня конкурентоспроможності вітчизняних товаровиробників.

Підсумував роботу гуртка Зубік Данило, розкрив методику розрахунку індексів глобальної конкурентоспроможності GCI (Global Competitiveness Index) та легкості ведення бізнесу EDB (Ease of Doing Business Index), відобразив на графіках динаміку рейтингу України, визначив вплив держави на підвищення конкурентоспроможності національної економіки.

Робота гуртка пройшла активно, тематичний матеріал був пізнавальний і цікавий. Дякуємо за участь та запрошуємо до співпраці!

 

Автор: Аверчева Н.О. (11.11.2021)