ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації»

29 жовтня відбулося засідання гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», присвячене Хелловіну – традиційному святу, що відзначається щорічно 31 жовтня. У форматі вікторини в онлайн-режимі проходило заняття для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня економічного факультету. Учасники гуртка слухали популярні треки про Хелловін, розбиралися з їх змістом, досліджували трансформацію сприйняття традицій святкування протягом останніх століть.

 

Катерина Совач пояснила, що Хелловін – це одночасно найстрашніше і найвеселіше свято в році, яке відзначається в ніч з 31 жовтня на 1 листопада та має дуже давнє коріння.

 

Було з’ясовано, що перші згадки про Хелловін припадають ще на XVI століття, оскільки його прообраз – язичницьке свято Самайн, яке асоціювалося зі смертю, потойбічним і надприродним – відзначалося ще кельтами. Потім Самайн стали святкувати в усіх країнах Британських островів. У XIX-XX століттях свято поступово відмирає, йому на зміну приходить більш сучасний його варіант – Хелловін, що традиційно відзначається напередодні Дня усіх святих. Розглянули також традиції святкування Хелловіну в різних країнах: найбільше у світі його люблять у США, і воно посідає друге місце за популярністю після Різдва. Не так давно цей звичай прийшов і до України.

 

Головний висновок, з яким погодилися всі учасники гуртка «Англійська мова в міжкультурній комунікації», полягає в тому, що передісторія виникнення Хелловіна детально вивчається, а традиції активно переймаються школярами та студентами. Більшість молоді з нетерпінням чекає 31 жовтня, щоб побешкетувати і розважитися.

Автор: викладач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Совач К.О. (29.10.2021)