ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Успішний підприємець»

 

ЩО ТАКЕ БІЗНЕС-ІДЕЯ І ЯК ЇЇ ПРИДУМАТИ? Дехто з людей вважає, що бізнес-ідею може придумати тільки той, хто має багату фантазію. Інші вважають, що бізнес-ідея приходить випадково, буквально, як яблуко звалилося на голову І. Ньютону і він відкрив закон всесвітнього тяжіння. Треті пасивно очікують якогось осяяння і цей стан триває занадто довго, так що може пройти все життя.  Але правда полягає у тому, що бізнес-ідея приходить до того, хто постійно її шукає і спостерігаючи аналізує навколишнє життя  та прагне його покращити. На розробку  та висвітлення цікавих ідей і було націлено роботу гуртка «Успішний підприємець».

 У засіданні гуртка прийняв участь проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, доктор с.-г. наук, професор Олександр АВЕРЧЕВ, який поінформував учасників про грантові програми та проєкти  над якими працюють викладачі разом зі здобувачами у ХДАЕУ. Як приклад, Олександр Володимирович розповів про значну кількість успішних проєктів, чим змотивував студентів приймати більш активну участь у їх реалізації та втілення у життя.

 

Владислав Солопов та Даніїл Лізон представили свої бізнес-проєкти по облаштуванню ресторану, а  Інна Одарченко запропонувала дронами доставляти їжу споживачам. Всі жваво обговорювали представлені презентації, задавали запитання та надавали цікаві пропозиції по започаткуванню власного бізнесу.

 

Автор: доцент кафедри економіки та фінансів Людмила БОЙКО (11.10.2021)