ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Індустрія гостинності Південного регіону»

10 червня 2024 р. відбулося засідання студентського наукового гуртка «Індустрія гостинності Південного регіону» зі здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм. Засідання присвячене екзотичним видам туризму, які можна обрати влітку.

Аліна Пенза у своїй презентації охарактеризувала особливості екзотичного і водночас екстремального відпочинку як спелеотуризм. Це - різновид спортивного туризму, сенс якого полягає у подорожах природними підземними печерами з подоланням у них різноманітних перешкод використовуючи спеціальне спорядження.

Карін Сальгаб у доповіді, розповіла проможливості відпочинку в Італії. Це країна, яка захоплює своїм романтизмом, архітектурою і багатогранністю відпочинку. Тут можна відпочити на мальовничих пляжах, відвідати місцеві виноробні, відвідати прекрасні італійські острови та долучитися до незабутніх прогулянок гірськими регіонами країни.

Вікторія Бойко презентувала відносно новий та цікавий вид відпочинку, такий як сендбордінг. Він полягає у пересуванні на сендборді по піщаних дюнах, барханах або насипах в кар’єрах, які нагадують снігові гори. Такий вид відпочинку розповсюджений у тих країнах, де є пустельні піщані регіони або прибережні зони з піщаними дюнами.

Анастасія Пастухова провела екскурс екзотичними туристичними маршрутами світу, які приваблюють своєю унікальністю та різноманітністю отриманих вражень. Гуртківці ознайомилися з пляжним відпочинком на екзотичних островах, з таємничістю Амазонських джунглів, можливістю дослідження Льодовикового національного парку, унікальністю Мачу-Пікчу та загадковістю і красою пустелі Сахари.

Валерія Русалова познайомила з таким екстремальним видом відпочинку, як плавання з акулами. Це захоплюючий досвід, який дозволяє авантюристам ближче познайомитися з цими величними створіннями в їхньому природному середовищі. Існують такі типи дайвінгу з акулами: дайвінг в клітці, вільне плавання, снорклінг.

Аліна Бутенко презентувала такий вид відпочинку, як вулканічний туризм. Це унікальний вид подорожей, що дозволяє досліджувати активні, сплячі та вимерлі вулкани. Він поєднує у собі захоплення природними явищами, пригодницьким духом та вивченням геології та екології.

Юліана Безпалова підготувала доповідь про особливості відпочинку на великому Бар’єрному рифі. Дайвінг на Великому Бар’єрному рифі є одним з найвідоміших і захоплюючих видів відпочинку, який приваблює дайверів усього світу. Тут можна отримати унікальну можливість зануритися в один з найбільш вражаючих підводних світів, насолодитися природною красою і отримати незабутні враження.

Артем Колісніченко презентував особливості відпочинку у глемпінгах, який передбачає перебування на природі, навіть у природоохоронних територіях, однак з усіма зручностями як у готелях. Але на відміну від готелів, глемпінги можна встановлювати будь-де в природньому середовищі, переміщувати з місця на місце не завдаючи шкоди довкіллю.

Яна Логвиненко ознайомила з особливостями і нюансами африканського сафарі. Такий вид відпочинку надає унікальну можливість побачити екзотичних тварин, птахів і незвичайні рослини на відстані витягнутої руки, на відміну від зоопарку або телевізору. Сучасне сафарі проводиться в національних парках і на території заповідників, де практично не ступала нога людини.

Софія Крива презентувала сучасний вид відпочинку - «джип-тур». Основна мета джип-турів – це надання учасникам можливості насолодитися красою дикої природи, відвідати малодоступні та мальовничі місця, у які неможливо дістатися звичайним автомобільним транспортом.

Екзотичний туризм – це подорож у якісь незвичайні регіони, отримання нових гострих відчуттів, а іноді навіть деякий екстрим. Це дієвий спосіб уникнути повсякденності, зробити повне перезавантаження та відчути радість життя.

Бажаємо нашим здобувачам найближчим часом відвідати місця, які вони презентували та отримати надзвичайні емоції від таких подорожей!

Автор: керівник гуртка Вікторія БОЙКО