ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання наукового гуртка «Бухгалтер – податківець сучасного підприємства»

Відбулось лютневе засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти «Бухгалтер – податківець сучасного підприємства». Згідно із затвердженим планом та в межах дисциплін до розгляду була представлена тема «Бухгалтер в системі управління розвитком бізнесу». Під час зустрічі було розкрито провідну роль професії бухгалтера в контексті сучасного інформаційно-аналітичного забезпечення розвитку бізнесу в умовах трансформації секторів економіки в конкурентоспроможні й ефективні для досягнення довгострокової стабільності й добробуту у суспільстві.

У ході спілкування учасники гуртка зауважили, що професійні бухгалтери - одна з найвідповідальніших, багатогранних та креативних професій, яка об’єднує такі напрямки діяльності, як облік, економіка, бізнес-аналітика, експертиза, аудит, податкова та митна справа, ІТ-технології, комунікації, конкурента розвідка, менеджмент, стратегічне управління, оцінка ринкової вартості бізнесу, трудове, фінансове та господарське законодавство, фінансово-економічна безпека, міжнародні економічні відносини та зовнішньоекономічна діяльність. Це професія здібних, порядних, чесних та креативних людей, робота для тих, хто прагне стати заможним.

До зустрічі були залучені здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 071 Облік і оподаткування та 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок, які презентували цікаві та актуальні доповіді:

  • Лопушенко Інна «Бухгалтерський облік страхування майна на підприємстві»;

  • Пилипенко Ярослава «Калькуляція в системі бухгалтерського обліку»;

  • Деркач Владислав «Права і обов’язки платників податку»;

  • Грабовецька Катерина «Особливості обліку виробничих запасів»;

  • Меншенін Денис «Соціальне підприємництво»;

  • Рощук Анастасія «Мотиви попиту на гроші»;

  • Анедченко Ірина «Грошовий ринок»;

  • Сушич Валерія «Основні групи фінансових посередників»;

Автор: професор Пристемський О.С.