ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Математичні методи моделювання економічних задач: гурток «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації» продовжує роботу

Прискорена динаміка розвитку інформаційних технологій, розвиток цифрових систем інтелектуального управління в сфері економіки є не лише викликом сучасності а й стимулом підвищення якості освіти за рахунок наукової складової.

Фахові компетентності менеджерів, маркетологів, економістів трансформуються в гнучку систему знань, обов’язковою складовою якої є здатність до аналізу та формалізації проблеми у вигляді економіко-математичної моделі.

Саме «Математичні методи моделювання економічних задач» були темою наукового гуртка здобувачів вищої освіти спеціальностей 073ІТ менеджмент інформаційних технологій та 075 маркетинг «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації».

Засідання проведене в форматі семінару, з презентацією доповідей здобувачів.

Анастасія Хоменко здобувачка спеціальності 075 маркетинг з темою «Модель оцінювання ринкової вартості підприємства»

Вікторія Гладка здобувачка спеціальності 073ІТ менеджмент інформаційних технологій з темою «Економіко-математичні моделі валютного ринку»

Геворг Данилевич здобувач спеціальності 073ІТ менеджмент інформаційних технологій з темою «Стабілізація обсягів державного боргу та її вплив на інфляцію»

Учасники семінару - засідання гуртка активно дискутували за темами доповідей, приводили приклади реальних ситуацій, обмінювались думками щодо можливостей та засобів математичного моделювання. Висловили слушну думку про доцільність проведення гуртків в такому форматі, що дозволяє здобувачам отримати практичні навички публічних дискусій.

Засідання гуртка «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації» стало важливою подією для студентів та викладачів, яка сприятиме подальшому розвитку їхніх професійних навичок та знань у цій важливій галузі.

Автор: Ірина Дебела (16.02.2024 р.)