ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Захоплююча екскурсія учасників наукових гуртків «Креативна економіка» та «Фінансист» до Музею грошей НБУ

01 лютого 2024 року відбулось спільне засідання студентських наукових гуртків «Креативна економіка» та «Фінансист» у рамках якого здобувачі спеціальностей «Економіка», «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» та «Психологія» відвідали екскурсію, яка була проведена провідним науковим співробітником сектору нумізматики, фалеристики, медальєрики і боністики Національного музеї історії України, доктором історичних наук Андрієм Сергійовичем Бойко-Гагаріним.

Під час екскурсії здобувачі учасники ознайомилися із історією виникнення і розвитку грошей; із спеціфічними функціями грошей, що виникали у різні історичні періоди; грошовим обігом в Українській народній республіці, з особливостями «безгрошового періоду» тощо. Також було розвінчано багато міфів щодо історії виникнення і становлення української гривні та української державності.

Після проведення екскурсії здобувачі висловили свою подяку за цікавий і захоплюючий захід.

Проведення екскурсії дозволило здобувачам вищої освіти розширити кругозір, доторкнутися до історичних артефактів та отримати незабутні враження від експонатів, а також посилити свої фахові компетенції та програмні результати навчання.

Дякуємо Національному Банку України за незабутні враження від віртуального тур - екскурсії!

Особлива подяка нашим захисникам та захисницям, які боронять нас та надають можливість продовжувати наукову та навчальну діяльність на користь нашої країни! РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!