Технолог
Наукові керівники гуртка:
Каращук Геннадій Васильович кандидат с.-г. наук, доцент
|
|
Ушакова Світлана Валеріївна кандидат с.-г. наук, старший викладач |
Науковий гурток «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції було створено у 2003 році з метою зацікавленнядо наукової роботи та практичних і лабораторних досліджень здібних здобувачів вищої освіти агрономічного і біолого-технологічного факультетів.
Основні напрями роботи гуртка:
- технологія виробництва і переробки продукції тваринництва;
- технології зберігання продукції рослинництва і тваринництва;
- якість і безпека молочно-м’ясної продукції;
- технології консервування плодоовочевої і ягідної продукції;
- сучасні способи зберігання плодів та овочів;
- виноградарство і виноробство;
- виробництво хлібобулочної і макаронної продукції;
- виробництво рослинної олії;
- борошномельне і круп’яне виробництво;
- стандартизація та управління якістю сільськогосподарської продукції;
- технології вирощування с.-г. культур;
- технохімічний контроль харчових продуктів.
Результати досліджень доповідаються на наукових конференціях, конкурсах наукових робіт, публікуються тези доповідей.
Графік засідань
студентського наукового гуртка «Технолог»
на 2023-2024 н.р.
№ |
Тематика доповідей |
Відповідальні |
Дата проведення засідання |
1 |
Візуалізація даних у галузі переробки та зберігання продукції тваринництва |
доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. |
Вересень 2023 |
2 |
Виробництво м’ясних продуктів з яловичини |
доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. |
Жовтень 2023 |
3 |
Урожайність та якість зерна і насіння польових культур у різних грунтово-кліматичних умовах |
доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. |
Листопад 2023 |
4 |
Забій та первинна переробка сільськогосподарських тварин |
доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. |
Листопад 2023 |
5 |
Розробка етикеток на готову харчову продукцію |
доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. |
Січень 2024 |
6 |
Роботизовані системи доїння корів як складова частина сучасних тваринницьких комплексів |
доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. |
Лютий 2024 |
7 |
Особливості зберігання та переробки картоплі |
доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. |
Лютий 2024 |
8 |
Вплив агротехнічних заходів та технологічних прийомів при переробці винограду на якість майбутнього вина |
доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. |
Березень 2024 |
9 | Технологія переробки риби, рибні делікатеси | доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. | Березень 2024 |
10 | Якість шоколаду |
доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. |
Квітень 2024 |
11 | Технологія м’ясних продуктів | доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. | Квітень 2024 |
12 | Основні причини накопичення нітратів у плодоовочевій продукції | доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. | Травень 2024 |
13 | Роль харчових добавок у переробній промисловості | доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. | Травень 2024 |