Студентський науковий гурток «Технолог» кафедри технологій виробництва та переробки сільськогосподарської продукції імені академіка В.Г. Пелиха
![]() |
Науковий керівник гуртка - Каращук Геннадій Васильович, кандидат с.-г. наук, Ph.D., доцент, доцент кафедри технологій виробництва та переробки сільськогосподарської продукції імені академіка В.Г. Пелиха
|
Науковий гурток «Технолог» кафедри технологій виробництва та переробки сільськогосподарської продукції імені академіка В.Г. Пелиха було створено у 2003 році з метою зацікавлення до наукової роботи та практичних і лабораторних досліджень здібних здобувачів вищої освіти біолого-технологічного та агрономічного факультетів.
Основні напрями роботи гуртка:
- технологія виробництва та переробки продукції рослинництва і тваринництва;
- технології зберігання продукції рослинництва і тваринництва;
- стандартизація і управління якістю сільськогосподарської продукції та харчових продуктів.
Результати досліджень доповідаються на наукових конференціях, публікуються тези доповідей.
Графік засідань студентського наукового гуртка
«Технолог» на 2025-2026 н.р.
№ п/п |
Заходи |
Дата проведення |
Відповідальний |
1 |
2 |
3 |
4 |
1 |
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Якість ягід ремонтантних сортів суниці садової залежно від садивного матеріалу» |
вересень 2025 року |
доцент Каращук Г.В. |
2 |
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Застосування регуляторів росту рослин для підвищенні урожайності та якості насіння ріпаку озимого» |
жовтень 2025 року |
доцент Каращук Г.В. |
3 |
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Значення короткочасного і довготривалого зберігання овочів та плодів у їх логістиці» |
листопад 2025 року |
доцент Каращук Г.В. |
4 |
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему «Заходи боротьби з вірусними та фізіологічними (функціональними) хворобами плодів зерняткових культур під час їх зберігання». |
грудень 2025 року |
доцент Каращук Г.В. |
5 |
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Контроль якості зерна, що зберігається в металевих силосах на елеваторах» |
січень 2026 року |
доцент Каращук Г.В. |
6 |
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Особливості зберігання яблук у зимовий період» |
лютий 2026 року |
доцент Каращук Г.В. |
7 |
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Актуальність використання рослинних олій і тваринних жирів у хлібопеченні та кондитерському виробництві» |
березень 2026 року |
доцент Каращук Г.В. |
8 |
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Класифікація і застосування харчових добавок при виробництві продуктів харчування та їх вплив на людський організм» |
квітень 2026 року |
доцент Каращук Г.В. |
9 |
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Вимоги до якості сировини при виробництві продукції дитячого харчування» |
травень 2026 року |
доцент Каращук Г.В. |
10 |
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Використання харчових каррагінанів» |
червень 2026 року |
доцент Каращук Г.В. |