ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Студентський науковий гурток «Технолог» кафедри технологій виробництва та переробки сільськогосподарської продукції імені академіка В.Г. Пелиха

 

Науковий керівник гуртка -

Каращук Геннадій Васильович, кандидат с.-г. наук, Ph.D., доцент, доцент кафедри технологій виробництва та переробки сільськогосподарської продукції імені академіка В.Г. Пелиха

 

Науковий гурток «Технолог» кафедри технологій виробництва та переробки сільськогосподарської продукції імені академіка В.Г. Пелиха було створено у 2003 році з метою зацікавлення до наукової роботи та практичних і лабораторних досліджень здібних здобувачів вищої освіти біолого-технологічного та агрономічного факультетів.

Основні напрями роботи гуртка:

  • технологія виробництва та переробки продукції рослинництва і тваринництва;
  • технології зберігання продукції рослинництва і тваринництва;
  • стандартизація і управління якістю сільськогосподарської продукції та харчових продуктів.

Результати досліджень доповідаються на наукових конференціях, публікуються тези доповідей.

 

Графік засідань  студентського наукового гуртка

«Технолог» на 2025-2026 н.р.

№ п/п

Заходи

Дата проведення

Відповідальний

1

2

3

4

1

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Якість ягід ремонтантних сортів суниці садової залежно від садивного матеріалу»

вересень

2025 року

доцент Каращук Г.В.

2

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Застосування регуляторів росту рослин для підвищенні урожайності та якості насіння ріпаку озимого»

жовтень

2025 року

доцент Каращук Г.В.

3

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Значення короткочасного і довготривалого зберігання овочів та плодів у їх логістиці»

листопад 2025 року

доцент Каращук Г.В.

4

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему «Заходи боротьби з вірусними та фізіологічними (функціональними) хворобами  плодів зерняткових культур під час їх зберігання».

грудень

2025 року

доцент Каращук Г.В.

5

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Контроль якості зерна, що зберігається в металевих силосах на елеваторах»

січень

2026 року

доцент Каращук Г.В.

6

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Особливості зберігання яблук у зимовий період»

лютий

2026 року

доцент Каращук Г.В.

7

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Актуальність використання рослинних олій і тваринних жирів у хлібопеченні та кондитерському виробництві»

березень

2026 року

доцент Каращук Г.В.

8

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Класифікація і застосування харчових добавок при виробництві продуктів харчування та їх вплив на людський організм»

квітень 2026 року

доцент Каращук Г.В.

9

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Вимоги до якості сировини при виробництві продукції дитячого харчування»

травень 2026 року

доцент Каращук Г.В.

10

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Використання харчових каррагінанів»

червень 2026 року

доцент Каращук Г.В.