ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Технолог

 

Наукові керівники гуртка:

 

Каращук Геннадій Васильович

кандидат с.-г. наук, доцент

 

 

 

 

Ушакова Світлана Валеріївна

кандидат с.-г. наук, старший викладач

Науковий гурток «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції було створено у 2003 році з метою зацікавленнядо наукової роботи та практичних і лабораторних досліджень здібних здобувачів вищої освіти агрономічного і біолого-технологічного факультетів.

Основні напрями роботи гуртка:

  • технологія виробництва і переробки продукції тваринництва;
  • технології зберігання продукції рослинництва і тваринництва;
  • якість і безпека молочно-м’ясної продукції;
  • технології консервування плодоовочевої і ягідної продукції;
  • сучасні способи зберігання плодів та овочів;
  • виноградарство і виноробство;
  • виробництво хлібобулочної і макаронної продукції;
  • виробництво рослинної олії;
  • борошномельне і круп’яне виробництво;
  • стандартизація та управління якістю сільськогосподарської продукції;
  • технології вирощування с.-г. культур;
  • технохімічний контроль харчових продуктів.

Результати досліджень доповідаються на наукових конференціях, конкурсах наукових робіт, публікуються тези доповідей.

Графік засідань

студентського наукового гуртка «Технолог»

на 2023-2024 н.р.


з.п.

Тематика доповідей 

Відповідальні

Дата проведення засідання 

1

Візуалізація даних у галузі переробки та зберігання продукції тваринництва

доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В.

Вересень 2023

2

Виробництво м’ясних продуктів з яловичини

 доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В.

Жовтень 2023

3

Урожайність та якість зерна і насіння польових культур у різних грунтово-кліматичних умовах

доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В.

Листопад 2023

4

Забій та первинна переробка сільськогосподарських тварин

доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В.

Листопад 2023

5

Розробка етикеток на готову харчову продукцію

доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В.

Січень 2024

6

Роботизовані системи доїння корів як складова частина сучасних тваринницьких комплексів 

доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В.

Лютий 2024

7

Особливості зберігання та переробки картоплі

доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В.

Лютий 2024

8

Вплив агротехнічних заходів та технологічних прийомів при переробці винограду на якість майбутнього вина

доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В.

Березень 2024

 Технологія переробки риби, рибні делікатеси доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. Березень 2024
10   Якість шоколаду

доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В.

Квітень 2024
11 Технологія м’ясних продуктів доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В.  Квітень 2024
12 Основні причини накопичення нітратів у плодоовочевій продукції  доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. Травень 2024
13 Роль харчових добавок у переробній промисловості  доцент Каращук Г.В., Старший викладач Ушакова С.В. Травень 2024