ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Наукова бібліотека ХДАЕУ дякує авторам! Відкриваємо нескорену Україну з цікавими книжками!


Жовтень розпочався з приємних сюрпризів. Наукова бібліотека ХДАЕУ отримала подарунок від родини співробітниці нашого університету Тетяни Панченко - три книжки сучасних українських авторів. Цікавим є факт, що Анастасія Панченко була в команді ілюстраторів, які оформлювали видання книг-мандрівок «Незалежні» та «Нескорені».

У книжці-мандрівці «Незалежні» (автори - Ірина Тараненко, Єлізавета Нєвєжина, Марта Лешак) зібрано найважливіші факти за 31 рік існування оновленої незалежної України – про те, як ми відроджували нашу країну, які помилки робили і які перемоги здобували, що готували і що одягали, що співали, читали, дивилися, як захищали свої свободи та як організовували революції. Книжка про рекорди і провали, покращення і зради, культові пісні, книжки, фільми... Все те, що зробило нас нами. Кожен розгорт - «щоденник» одного року, з 1991-го по 2022-й, те, чим переймався і чому радів наш народ. Це не просто суспільно-політичне видання, а захоплива книжка для сімейного читання, і для дорослих, і для дітей.

Книга-мандрівка. «Нескорені» (автори - Ірина Тараненко, Галина Мисник, Ольга Сиротюк, Марина Островська, Дмитро Кузьменко) відповідає на всі актуальні питання про Україну й сучасний світ. 550 фактів про перебіг і наслідки року найкривавішої російсько-української війни з часів Другої світової. Коротка й проста форма викладення, динамічні ілюстрації й тонкий гумор - формат розрахований на широку аудиторію читачів, які хочуть зрозуміти, що ж насправді відбувається в Україні й чому на карту поставлено не лише долю держави на східному кордоні Європейського Союзу, але й майбутнє світового ладу.

Книга Валерії «Нави» Суботіної «Азовсталь. Сталева пресслужба» – це авторська розповідь про пресслужбу бригади «Азов», яка працювала на «Азовсталі» з перших днів великої війни та під час оборони Маріуполя. А ще Валерія розповіла про своїх побратимів, про їхні вчинки та героїзм. Дехто з них і досі перебуває у ворожому полоні. Тому цією книгою «Нава» хоче привернути увагу всього світу й закликати продовжувати боротьбу за наших воїнів.

Щиро вдячні за цікаві книжки авторам і щедрим дарувальникам за подарунки для нашої бібліотеки!