ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Наукова бібліотека інформує

Про нові періодичні видання:

«Український ботанічний журнал» № 2, 2024 (481)

Журнал «Альгогогія» Том 34 № 1 (2024)

 

Наукові фахові журнали:

Український ботанічний журнал (УБЖ) забезпечує всебічне висвітлення всіх галузей наук про рослини, включаючи таксономію, флористику, рослинознавство, а також усі аспекти мікології та фізології.

UBJ має на меті представити оригінальні звіти про дослідження та нові відкриття, а також різноманітні важливі документи з
усіх основних питань, таких як систематика, філогенія, еволюція, географія, екологія, охорона природи, морфологія, анатомія, біотехнологія, фізіологія, біохімія, клітина та молекулярна біологія рослин, справжніх грибів та їхніх найпростіших/хромістанових аналогів, лишайників, водоростей та ціанобактерій.

Посилання в форматі PDF: https://ukrbotj.co.ua/pdf/81/2/ukrbotj-2024-81-2.pdf

Архів номерів: https://ukrbotj.co.ua/archive

Журнал «Альгогогія» Том 34 № 1 (2024)

Міжнародний науковий журнал відкритого доступу, присвячений різним аспектам вивчення водоростей.

Починаючи з 1991 року в журналі щоквартально публікуються рецензовані оригінальні дослідницькі та оглядові статті з широкого кола питань, включаючи флористику, систематику, таксономію, екологію, географію, фізіологію, біохімію, генетику про- та еукаріотичних водоростей. Висвітлюються результати палеоальгологічних, гідробіологічних та біотехнологічних досліджень, а також прикладні та природоохоронні проблеми.

Значна увага приділяється дослідженням взаємодії водоростей з іншими організмами, їхньої ролі як компонентів природних екосистем. Також у журналі публікуються короткі повідомлення, методологічні иа прикладні статті, огляди, рецензії, інформація про наукові форуми і пам'ятні статті про видатних альгологів.

До міжнародної редколегії журналу входять відомі фахівці-фікологи, кожен з яких також є науковим редактором певного розділу. Основним критерієм при розгляді питання про прийняття статті є оригінальність матеріалу, наукова й технічна обґрунтованість і цінність для розвитку фікологічних досліджень.

Посилання: https://algologia.co.ua/journal

Формат PDF: https://algologia.co.ua/journal/issue/view/34.1/15

Архів номерів: https://algologia.co.ua/journal/issue/archive

Автор: Наукова бібліотека ХДАЕУ (14.05.2024)