Захист кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня зі спеціальності 202 Захист і карантин рослин
З 21 по 22 грудня 2023 року відбулася атестація першого набору магістрів освітньо-професійної програми «Захист і карантин рослин» у формі публічного захисту кваліфікаційних робіт на відкритому засіданні Екзаменаційної комісії, до складу якої увійшли:
Голова: РЕВТЬО МИКОЛА ВАСИЛЬОВИЧ – кандидат сільськогосподарських наук, менеджер з демонстраційних досліджень TOB «BAYER» та члени комісії:
- ДУДЧЕНКО ВОЛОДИМИР ВІКТОРОВИЧ – член-кореспондент НААН, доктор економічних наук, професор кафедри ботаніки та захисту рослин.
- МРИНСЬКИЙ ІВАН МИКОЛАЙОВИЧ – кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри ботаніки та захисту рослин.
- УРСАЛ ВЯЧЕСЛАВ ВАЛЕНТИНОВИЧ – кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри ботаніки та захисту рослин.
Секретар ЕК: ГРЕЧИШКІНА ТАМАРА АНДРІЇВНА – асистент кафедри ботаніки та захисту рослин.
Інформація про розклад роботи Екзаменаційної комісії була оприлюднена на офіційному сайті ХДАЕУ: http://surl.li/olmwm.
До захисту кваліфікаційних робіт, який проходив у дистанційному режимі на платформі Zoom і супроводжувався використанням сучасних інформаційних технологій, було допущено 19 здобувачів.
Оцінюючи рівень знань випускників зі спеціальності 202 Захист і карантин рослин, Екзаменаційна комісія відмітила широкий спектр наукових тематик, актуальність і новизну проведених досліджень, відповідність їх сучасним запитам аграрного виробництва, високий рівень виконання робіт та підготовки презентаційних матеріалів, повноту розкриття запланованих завдань і вільне володіння представленою інформацією.
Під час заслуховування відбулася наукова дискусія, в ході якої здобувачам задавалися питання за темами їх досліджень, на які члени комісії отримали вичерпні відповіді. За результатами роботи Екзаменаційна комісія прийняла рішення щодо присвоєння здобувачам вищої освіти кваліфікації «Магістр із захисту і карантину рослин» за спеціальністю 202 Захист і карантин рослин галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство.
Автор: Тамара ГРЕЧИШКІНА