Навчальна практика: ознайомлюємо здобувачів спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм зі специфікою майбутнього фаху
Травень-червень 2022-2023 навчального року на кафедрі готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов були насичені на різні види практик. Так, бакалаври спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм другого року навчання проходили навчальну практику.
Навчальна практика – це певний етап, завдяки якому відбувається поступовий перехід від теоретичного навчання до професійної діяльності. Її метою є ознайомлення зі специфікою майбутнього фаху. Особливістю навчальної практики-2023 був дистанційний формат проведення, але це не позначилося на результаті.
Разом із керівником практики Вікторією Дугою майбутні фахівці індустрії гостинності та туризму ознайомилися із загальною характеристикою підприємств-баз практики; проаналізували основні та додаткові послуги, що надаються в закладах; оцінили діяльність підприємств щодо залучення клієнтів; визначили як забезпечується охорона праці й техніка безпеки на підприємствах; проаналізували маркетингову діяльність підприємств тощо.
Кожен практикант виконав також індивідуальне завдання, яке дало змогу розкрити специфічні особливості функціонування підприємств-баз практики.
Також практиканти взяли участь у дводенному семінарі-тренінгу «Європейські практики диверсифікації сільського туризму на засадах збалансованості та креативності» та навчальних онлайн екскурсіях, під час яких ознайомилися з діяльністю таких об’єктів сільського туризму як ферма «Зелений гай» (Днiпропетровська обл.) і культурно-мистецький центр «Поліська хата» (Житомирська обл.).
Усі здобувачі своєчасно виконали програму практики, підготували до захисту змістовні та цікаві доповіді, які доповнили презентаціями. За результатами захисту звітів усі отримали позитивні оцінки.
Автор: Вікторія ДУГА – старший викладач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов, керівник практики від кафедри