Захист кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Харчові технології» зі спеціальності 181 «Харчові технології»
26 грудня 2022 року в онлайн режимі відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Харчові технології» зі спеціальності 181 «Харчові технології». Відповідно до наказу ректора ХДАЕУ № 51/ ОД від 08 грудня 2022 року затверджено такий склад Екзаменаційної комісії:
ДУБ Володимир Васильович– доцент кафедри торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи Харківської державної академії технології та організації харчування, к.т.н., доцент, голова Екзаменаційної комісії.
ГОРАЧ Ольга Олексіївна – доцент кафедри інженерії харчового виробництва, д.т.н., доцент, заступник голови Екзаменаційної комісії.
НОВІКОВА Наталя Володимирівна – завідувач кафедри інженерії харчового виробництва, к.с.–г.н., доцент, член Екзаменаційної комісії.
ФЕРЕНС Тетяна Олексіївна – завідувач лабораторії кафедри ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка, секретар екзаменаційної комісії.
Здобувачі вищої освіти під час захисту кваліфікаційних робіт показали глибокі теоретичні знання і практичні навички. Доповіді (100%) супроводжувались презентацією отриманих результатів досліджень. В цілому теми кваліфікаційних робіт були актуальними, мали теоретичну і практичну новизну, тісний зв’язок з проблемами, які виникають у виробничих умовах.
Рекомендацію до впровадження результатів кваліфікаційних робіт магістрів у виробництво отримали здобувачі вищої освіти:
Бондаренко Борис Михайлович, з темою роботи: Розробка технологій функціонального пива, яке збагачене композиціями нутрієнтів в умовах приватного підприємства «46 Градус», науковий керівник – доцент Сумська О.П.; а також Остапчук Аліна Андріївна, з темою роботи: Обґрунтування технологічних особливостей виробництва рослинної олії харчового та технічного призначення в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Текоїл» місто Херсон, науковий керівник – доцент Ряполова І.О.
Екзаменаційна комісія відмітила глибокі знання та кращу доповідь здобувача вищої освіти Михалик Катерини Вікторівни, на тему: Розробка рецептури безглютенової основи для піци із солодкою начинкою в умовах піцерії «Sаle and Pepe», науковий керівник – доцент Горач О.О.
Краща презентація була представлена Руденко Євгенією Олександрівною, на тему: Оптимізація борошняних кулінарних виробів з локальної сировини в умовах ресторану української сучасної кухні «Пан Атаман», науковий керівник – доцент Дзюндзя О.В.
Бажаємо випускникам спеціальності 181 «Харчові технології» натхнення, наполегливості, невичерпної енергії, життєвої мудрості, нових досягнень та успішного працевлаштування за фахом.
Автор: д.т.н., доцент Горач О.О.