ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Початок освітнього процесу на кафедрі ботаніки та захисту рослин

Освітній процес на агрономічному факультеті для здобувачів ступеня вищої освіти бакалавр першого року навчання за спеціальностями 201 «Агрономія», 202 «Захист і карантин рослин», 203 «Садівництво і виноградарство», 208 «Агроінженерія» традиційно розпочався з лекційного курсу навчальної дисципліни «Введення до майбутньої професії». Серед широкого кола питань, які доведеться розглядати і вирішувати першокурсникам, безумовно, основним є усвідомлення мети і завдань навчання за обраним фахом. На сьогоднішній день світ агрономічної науки – це світ біотехнологій, генної інженерії, ІТ-технологій тощо. У зв’язку із цим важливо сформувати у свідомості майбутнього фахівця нову філософію професії агронома і змінити стереотипи, які існували в минулому. Адже сучасний агроном – високоосвічений, володіючий новітніми методами управління процесами та способами комунікацій у виробництві фахівець, із креативним підходом до виконання завдань. Тому вміння викладача мотивувати студентів на досягнення високого професійного рівня з обраної спеціальності є важливою складовою освітнього процесу.

Декан агрономічного факультету Мринський І.М, канд. с.-г. наук, доцент кафедри ботаніки та захисту рослин, завжди вміє привернути увагу аудиторії цікавою інформацією з актуальних агрономічних питань. Так, першокурсники ознайомилися з його особистим досвідом вирощування першого українського середньостиглого сорту картоплі Солоха з фіолетовим кольором шкірки та інтенсивно-синім (фіолетовим) забарвленням м’якоті, бульби якого містять багато антиоксидантів, здатних уповільнювати процеси старіння. Основу вітамінного комплексу нового сорту складають вітаміни С, Е та ряд каротиноїдів. Цей сорт призначений для виведення з організму шкідливих для людини радіонуклідів – за що дуже цінується навіть за межами України. Важливою характеристикою сорту є не лише незвичний колір бульб, а й стійкість до таких небезпечних хвороб як рак картоплі, фітофтороз, парша звичайна, нематодози.

Автор: професор Марковська О.Є.